Катерина Ющенко: Матюшина ганьбить проект “Нові лідери”

Екс-голова Коцюбинського Ольга Матюшина ганьбить проект “Нові Лідери”. Адже вона – фігурант багатьох кримінальних проваджень, пов’язаних з розкраданням бюджетних коштів з бюджету селища Коцюбинське. На цьому наголосила депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко.

Саме тому депутатка вирішила розповісти організаторам проекту “Нові Лідери”, ким насправді є Ольга Матюшина.

“Як тільки Ольга Матюшина стала селищним головою, вона розсварилася з депутатами селищної ради. Подруга Матюшиної – скандальний нардеп Ольга Червакова ініціювала у парламенті розпуск Коцюбинської селищної ради. Пізніше постанову про розпуск ради скасував Верховний суд України, назвавши її антиконституційною. Втім, пройшли нові вибори селищних депутатів, і з ними Матюшина теж пересварилася. Адже депутати не хотіли голосувати за приєднання Коцюбинського до Києва, яке так лобіює Матюшина. У команду Ольги Матюшиної входить Євген Домбровський, який попри трирічну війну з Росією працює у “Банку Москви”, поповнюючи бюджет країни-агресора. Ще один член “команди Матюшиної” – Олена Сокотюк, чий чоловік намагався по-рейдерськи захопити підвал житлового будинку, в результаті чого відбулась стрілянина і постраждали люди”, – написала у соцмережі Ющенко. 

За її словами, “ляльководом” Матюшиної є одіозна журналістка Ірина Федорів, яка відкрито підтримала будівництво “Bionic Hill” у Біличанському лісі і навіть встановила дитмайданчик за підтримки цієї компанії. Нагадаємо, що Ірина Федорів – лауреат журналістської антипремії “Унітаз Року 2017” та фігурант рейтингу журналістів, які зганьбили честь своєї професії.

“Під час своєї каденції Матюшина на сесіях ради намагалась викрасти бюлетені, била мікрофоном одного з депутатів, вимикала апаратуру. На свій день народження Матюшина отримала унікальний подарунок – автобус спецназівців МВС. В той час, коли на сході України триває війна, спеціальний підрозділ Міністерства внутрішніх справ охороняв приватну вечірку голови маленького селища. Та найскладніша ситуація під час головування Ольги Матюшиної склалась у комунальній сфері. Для того, щоб повністю контролювати місцеве УЖКГ “Біличі”, очільниця Коцюбинського одноосібно змінила за останні кілька років 8 начальників УЖКГ “Біличі”. Один з них заявив на камеру і дав покази правоохоронцям, що Матюшина змушувала його брати участь у схемах по відмиванню коштів. При цьому, борг УЖКГ “Біличі” при Матюшиній збільшився на десятки мільйонів гривень”, – зазначила депутатка.

За словами Ющенко, Матюшина паралізувала роботу не лише селищної ради, комунального господарства та розвитку інфраструктури, а й не провела протягом 8 місяців жодного засідання виконавчого комітету, хоча, відповідно до закону України про місцеве самоврядування, селищний голова зобов’язаний скликати виконком не рідше 1-го разу на місяць. “Через таку безвідповідальність Ольги Матюшиної страждає все селище, зокрема діти-інваліди Коцюбинського, які не можуть отримати щомісячну матеріальну допомогу. Коцюбинські воїни АТО також не отримують жодної підтримки від голови селища. Ольга Матюшина замість обіцяної прозорості не відповідає на запити про публічну інформацію, ігнорує депутатські звернення, не вносить до порядку денного сесій пропозиції депутатів, заблокувала обрання секретаря селищної ради, призначає невигідні їй сесії на ранок, коли більшість депутатів працюють. При цьому Ольга Матюшина традиційно не знайомить громаду з проектами рішень сесій селищної ради”, – підкреслила Катерина Ющенко.

Такою роботою Ольги Матюшиної зацікавилися й правоохоронні органи. Як відомо, сьогодні поліція та прокуратура розслідує кримінальні провадження щодо порушення Матюшиною закону. Серед них нанесення тілесних ушкоджень Людмилі Узерчук, втручання у господарську діяльність УЖКГ “Біличі”, зловживання владою або службовим становищем, самоправство, підробка рішення 1 сесії Коцюбинської селищної ради, викрадення телефону Пушанка П.П., невиконання судового рішення щодо поновлення на посаді Зінкевича О.П. та інші.

“Проте поліція та прокуратура не поспішає проводити розслідування цих справ, адже хтось згори прикриває роботу селищної голови. Перш за все, Матюшина вигідна тим київським забудовникам, які хочуть забудувати Біличанський ліс. У зв’язку з цим, громада Коцюбинського звернулася до Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ та голови НАБУ. Адже не буває так, що два скликання місцевих депутатів погані, а голова хороша. Адже не може бути так, що поліція розслідує всі справи, окрім справ по Матюшиній. Адже не можу бути так, що прокуратура цього не бачить. І, навіть, якщо цього не бачать правоохоронці, це бачить громада. Ми впевнені, що це побачать і організатори проекту “Нові Лідери”, – заявила Катерина Ющенко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.