Олеся Олійник: “Ми навчимо самообороні дівчат та жінок Ірпеня”

Навчитися захищати себе зможе відтепер кожна жінка та дівчина – для них в місті Ірпінь пройшло вже четверте заняття з курсу самооборони. Проєкт соціальний, заняття проходять безкоштовно для усіх бажаючих. Ініціаторами проєкту стала ГО “Асоціація жінок України “ДІЯ”. Приірпіння” за підтримки молодіжного руху “Територія спорту”, громадської організації “Нові Обличчя” та СК “Дзюдока”. Про враження учасниць та подальші плани організаторів, кореспондент “Правди Ірпеня” поспілкувалася з організатором занять Олесею Олійник.

Як виникла ідея започаткування занять з самооборони для дівчат та жінок Приірпіння?

– На жаль, статистика нападів на жінок по всій Україні невтішна. Це одна із соціальних проблем, наслідками якої займається Національна поліція. Втім, важливо запобігти вчиненню нападів. Тут є два шляхи – проведення роз’яснювальної роботи та навчання дівчат основним прийомам самооборони. Є відомий вислів: “Бог створив всіх сильними та слабкими. Семюел Кольт зробив їх рівними”. Тому, самозахист – це запобіжник завершення злочину. Ідея самооборони виникла у членкині “ДІЇ” Анастасії Кравцової.

Як розвивається цей проєкт?

– Кілька тижнів тому ми анонсували початок курсу самооборони для дівчат, а бажаючих щодня стає все більше. Останнє тренування відвідали понад 30-ти дівчат різного віку. Загалом виявили бажання тренуватись і зателефонували для запису на курс понад 70 людей.

Скільки часу триватимуть заняття із самооборони?

– Курс розрахований на 3 місяці, тобто до кінця травня 2020 року. Цього часу достатньо, аби отримати базові навики з самооборони при умові систематичних занять. Таким чином, дівчата розуміють, що постійність і систематичність в тренуваннях, перш за все, в їхніх інтересах. У травні ми приймемо рішення щодо можливого продовження проєкту.

Які враження у дівчат під час занять?

– Це саме те, що нас мотивує працювати в таких соціальних напрямках – живі емоції дівчат, які приходять на тренування. Це треба бачити на власні очі. Вони щасливі, отримують заряд позитивної енергії, в них очі горять і вони посміхаються. Це основна ціль спорту, яка досягнута – дати дівчатам відчуття задоволення, впевненість в собі і бажання займатись далі. Після кожного тренування ми чуємо стільки слів вдячності, що це надихає продовжувати добру справу і мудрувати, як проєкт зробити ще цікавішим.

Які плани надалі? 

Ми маємо комплексний підхід до розвитку проєкту. Протягом 3-х місяців дівчата матимуть можливість опанувати не лише навики самозахисту, а й отримати знання з правильного харчування, майстерності мотивації та особистого успіху. Вже 1 березня в рамках проєкту відбудеться зустріч-семінар з Абсолютним чемпіоном світу з бодібілдингу, майстром спорту міжнародного класу, кваліфікованим реабілітологом та нутриціологом – Андрієм Бузовецьким на тему: “Здорове харчування – це просто”. Семінар є благодійним: буде встановлено бокс для добровільних внесків, а виручені кошти передамо на лікування 9-річного спортсмена з Ірпеня – Романа Головко. Місце проведення – актова зала Ірпінської міської ради о 14:00. Запрошуємо усіх бажаючих.

По завершенню курсу ми плануємо організувати свято спорту для сімей наших спортсменок та провести серед них турнір із врученням призових сертифікатів. Подібні речі ми робитимемо й надалі, плануємо розширити нашу співпрацю і взаємодіяти з поліцією та Муніципальною вартою, яка робить вагомий внесок у справу безпеки в Ірпені та Приірпінні. Найближчим часом ми обговоримо з першим заступником Ірпінського міського голови Олександром Маркушиним стратегію підвищення рівня безпеки в регіоні, надамо свої пропозиції.

Розмовляла Наталія СИДОРЕНКО, “Правда Ірпеня”

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.