Що Ірпінь запропонував Михайлівсько-Рубежівській та Козинцівській громадам?

До складу Ірпінської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в місті Ірпінь увійдуть села Михайлівка-Рубежівка, Забуччя, Козинці та Діброва. Це буде потужна громада з розвиненою інфраструктурою. На цьому наголосив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк у своєму блозі.

“Ірпінь відзначає День місцевого самоврядування завершенням підготовки до створення ОТГ. До складу Ірпінської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в місті Ірпінь увійдуть села Михайлівка-Рубежівка, Забуччя, Козинці та Діброва. Це буде потужна громада з розвиненою інфраструктурою. Запорукою цього є успішний розвиток Ірпеня”, – розповів Карплюк.

Як відомо, 6 грудня депутати Михайлівсько-Рубежівської та Козинцівської сільських рад прийняли історичне для своїх сіл рішення про добровільне об’єднання з Ірпенем. “Шлях до цього рішення був довгим і виваженим. Ще у травні 2015 року понад 1000 опитаних мешканців підписалися за приєднання до Ірпеня. Наступного року таке ж бажання висловили мешканці Козинців. І не тільки тому, що ці населені пункти розташовані поруч, мають спільне історичне та культурне минуле. А й тому, що ніхто більше не зміг зробити їм пропозиції кращої, ніж Ірпінь”, – зазначив Володимир Карплюк.

Читайте також: Громада Козинців та Михайлівки-Рубежівки хочуть приєднатись до Ірпеня

“То що ж такого запропонував Ірпінь? На сьогодні це – одне з небагатьох самодостатніх міст України, яке успішно розвивається за рахунок власних ресурсів та ще й ділиться заробленим із державою. За 4 роки міський бюджет розвитку зріс у 32 рази і у 2018 році склав 260 млн. Такі темпи зростання бюджету дали можливість збудувати більше сотні нових інфраструктурних об’єктів”, – наголосив Карплюк.

Сьогодні Ірпінь вражає тим, чого ще три роки тому не було. Це рекордна кількість оновлених парків і скверів, нові дороги і тротуари, зупинки і світлофори, сучасне вуличне освітлення, торговельні заклади і упорядковані місця для вуличної торгівлі, автовокзал і безпечний наземний перехід через залізничні колії, чисельні дитячі і спортивні майданчики, міський стадіон. А ще ефективні комунальні підприємства, для яких придбано понад 40 одиниць сучасної техніки, кілометри нових тепломереж і мереж водопостачання, зливова каналізація, станції знезалізнення води тощо.

За словами Карплюка, збільшення бюджету дозволило не тільки забезпечити комфорт на вулицях міста, а головне – зробити доступнішими послуги населенню. У 2016 році у самому центрі Ірпеня відкрито один із кращих в області Центр надання адміністративних послуг. Також відкрито новий територіальний центр соціального обслуговування, інклюзивно-ресурсний центр, громадський центр для переселенців.

У 2015 році почалося реформування ірпінської медицини. Відкрито нову дитячу поліклініку, створено мережу амбулаторій сімейної медицини і КП “Ірпінська стоматологія”, відкриваються нові відділення, ремонтуються приміщення, закуповується нове обладнання, лікарі проходять стажування у провідних медичних закладах країни і закордоном. У цьому році на медичну галузь з міського бюджету було виділено 130 млн грн, і важлива деталь – державна медична субвенція склали тільки половину, а половина потреб покривалася за рахунок власних надходжень.

“Справжнім рекордсменом у питанні фінансування є освіта. Цього року на освітянську галузь Ірпеня витратили понад 240 млн грн. Добудували новий корпус ЗОШ№17, новий поверх ЗОШ №2, всього по місту додатково відкрили 44 класні кімнати. Все будівництво відбулося також за рахунок власних надходжень”, – додав Карплюк.

Це ж стосується і дитячих садків. За чотири роки відкрито два комунальних дитсадка, третій будується, ще один спроектовано. Відкрився Ірпінський ліцей інноваційних технологій, у нове приміщення переїхав Центр позашкільної освіти, нові інструменти отримала школа мистецтв, у кожній загальноосвітній школі збудовано сучасні багатофункціональні спортивні майданчики.

“Сьогодні Ірпінь готовий ділитися не тільки своїм досвідом, а й ресурсами. Можливості міста дозволяють поширити успішний розвиток на територію усієї Ірпінської ОТГ, до якої зголосилися увійти Михайлівка-Рубежівка, Забуччя, Козинці та Діброва. Це гарні дружні громади, які знають чого хочуть від об’єднання з Ірпенем”, – повідомив голова Інвестради.

За його словами, голосуючи за ОТГ, депутати кожної сільської ради проголосували не за ефімерні обіцянки, а за чіткий план по вирішенню існуючих проблем. Визначені основні напрямки роботи. Серед них – забезпечення якісного медичного обслуговування первинної ланки (у кожному селі – своя амбулаторія з фаховими лікарями і необхідним обладнанням), ремонт доріг і покращення транспортного обслуговування, розвиток спортивної інфраструктури, запровадження мотиваційних програм для вчителів і стипендій відмінникам навчання та кращим спортсменам.

“Це все вже діє в Ірпені. Тепер на прикладі Ірпінської ОТГ ми покажемо, що такі зміни можливі і в усій країні”, – підсумував Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.