Жителі Бучі вимагали від Зіневича повернути незаконно виділені ділянки громаді

7 грудня жителі міста Буча Київської області пікетували маєток скандально відомого забудовника Олексія Зіневича з вимогою повернути громаді незаконно виділені йому земельні ділянки на сесії Бучанської міської ради 29 листопада 2018 року. Активісти запевняють, що землею громади міський голова Бучі Анатолій Федорук незаконно розрахувався за позитивні сюжети на телеканалі “Погляд”, власником якого є Олексій Зіневич.

“Скандально відомий в регіоні Олексій Зіневич вперше отримав від мера Бучі Федорука хабар земельними ділянками ще 2016 року, коли Зіневичу виділили декілька земельних ділянок. Тоді я ініціював звернення до правоохоронних органів і питання пустили на гальма. 29 листопада цього року депутатів ввели в оману, сказавши, що потрібно АТОвцям виділити три земельні ділянки. Як виявилося – на цих ділянках вже побудовано приватний будинок Олексія Зіневича, з яким Федорук розрахувався землею громади за позитивні сюжети в ефірі “Погляду”. Вартість виділеної землі Зіневичу сягає десятків мільйонів гривень і це серйозні збитки громаді та державі. На того, хто підпише ці незаконні рішення, очікує кримінальна відповідальність. Сподіваюся, після такого потужного скандалу Федорук ветує це незаконне рішення, а не поставить інтереси скандального Зіневича вище інтересів бучанської громади”, – наголошує депутат Бучанської міської ради Олександр Таможній.

Ділянка в Лісовій Бучі, де землю на підставних осіб отримав Олексій Зіневич, коштує від 5 до 15 тисяч доларів за сотку. Орієнтована ринкова вартість виділеної землі на сесії близько сягає десятків мільйонів гривень.

Під час голосування міський голова Бучі Анатолій Федорук запевняв депутатів, що ці ділянки планують виділити Героям АТО. Втім, за високим парканом – наразі лише приватний маєток Олексія Зіневича.

Саме на час початку вирубки дерев у Лісовій Бучі припадає заява Генерального прокурора України Юрія Луценка про дерибан бучанської землі. На необхідності розслідування знищення бучанського лісу неодноразово наголошували й депутати. Але попри відкриті кримінальні справи, земельний дерибан у Бучі триває. А правоохоронні органи здебільшого заплющують очі на ці оборудки. Місцеві активісти запевняють – якщо мер Бучі не накладе вето на незаконне рішення ради про виділення земельних ділянок – пікетуватимуть міську раду. Вже три місцеві організації політичних партій заявили, що готові голосувати за скасування цього рішення, а бучанська організація партії “Нові обличчя” готова відкликати своїх депутатів, які підтримали дерибан в інтересах місцевого забудовника.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.