Антон Мирончук розповів про будівельний бізнес після коронокризи та Інвестиційну групу “MOLODIST”

dsc_6784-1536x1152

Головною подією першого півріччя  на ринку  нерухомості  Київщини стала  поява нової  компанії –  Інвестиційної групи «MOLODIST», яка  претендує на першість серед девелоперів. Журналісти  «Ірпінського  віснику»  поспілкувалися із СЕО «MOLODIST»  Антоном  Мирончуком, який до того ж  є директором будівельної компанії  «Орлан-Інвест Груп».

Доброго  дня, Антоне! В Ірпені та на Київщині Вас знають як  директора будівельної компанії  «Орлан-Інвест Груп», але  наразі ви  являєтесь  СЕО «Інвестиційної групи «MOLODIST». Розкажіть,  що  зараз з  Орланом , адже  ми  знаємо, що минулий  рік видався  вкрай важким  для Вашої  компанії.

Доброго  дня! А  для кого 2020 був  легким? Всіх  нас  добряче потріпала пандемія, локдаун та економічні  скачки і це,  безумовно,  відобразилося  на економіці  всієї  країни, в  тому числі і на компанії  «Орлан-Інвест  Груп»,  але зараз  ми уже міцно стоїмо на ногах  і  працюємо  в повну силу.

Поясніть,  будь  ласка,  як саме пандемія  вплинула на Ваш будівельний  бізнес.

Коли коронавірус «вдарив»  по Україні, економіка не  була готовою  до цього удару. Ніхто не  розумів, наскільки затягнеться  локдаун і  як ми  будемо далі  з  цим жити. Непередбачуваність такої  ситуації кардинально  змінила всі процеси  в  бізнесі. По–перше,  за час пандемії  суттєво  здорожчали матеріали  для будівництва,  що мінімізувало б  прибуток за рахунок  збільшення  собівартості. По-друге, незнання  того, що буде завтра, підштовхнуло  населення  до економії коштів,  тому  попит суттєво впав, адже  людям важко  спрогнозувати  що буде  далі і тому кошти  стали тримати  «під  матрацом»,  як  страховку на майбутнє.

За таких  умов  ми прийняли  рішення  призупинити  будівництво, аби  не розпродавати  за  безцінь квадратні метри,  зробити аудит всіх наших бізнес-процесів  та  переформатуватися  під  нові  умови ринку.

dsc_6807-768x1024

Зараз  Ви продовжили будівництво Ваших  проектів  уже  як  Інвестиційна група «MOLODIST». Розкажіть,  що таке «MOLODIST»  і  чому  було прийняте таке рішення? 

«MOLODIST» –  це  об’єднання  декількох   інвестиційних компаній   під одним  брендом. На сьогоднішній  день це найбільша компанія  на Київщині з проектами  на більш,  ніж 10  років вперед.

Як я вже сказав,  коронокриза  внесла свої корективи в бізнес, і я зрозумів,  що  компанії «Орлан-Інвест Груп» необхідні якісні  зміни,  нам  потрібно було зміцнити свою позицію на ринку. Саме тому ми  увійшли  до Інвестиційної групи «MOLODIST» і  продовжуємо будівництво започаткованих раніше проектів.

Хто заснував Інвестиційну  групу «MOLODIST»?

Ні  для  кого  не  таємниця, що  Інвестиційна група  «MOLODIST» створена  мною та Володимиром Карплюком.  Ми  є співзасновниками компанії   з  рівними  в  управлінні частками – 50/50. З цими  даними  можна  ознайомитися у відкритих  реєстрах,  вони  всі  у вільному  доступі.

Чому  саме  з  Володимиром Карплюком  Ви вирішили співзаснувати  компанію?  

В регіоні є велика кількість об’єктів, яка в період кризи опинилися в нестандартній ситуації. Ми відчули необхідність створити потужну структуру, яка вирішить проблеми з об’єктами, та створили гравця будівельного ринку, що задасть нові стандарти якості. Володимир Карплюк  досить давно у  будівельному  бізнесі  і  проявив себе як успішний  бізнесмен. Ми  розуміли, що,  об’єднавши  наші  зусилля,  ми створимо унікальну компанію,  яка стане  найпотужнішою  в регіоні.

Тобто, «Орлан-Інвест Груп» продовжує свою роботу  уже у «MOLODIST»?

Абсолютно вірно.

Як ви  прокоментуєте згадки в  ЗМІ про те, що компанія «Орлан-Інвест  Груп»  збанкрутувала?

Це  нісенітниця. Компанія  продовжує свою діяльність  і ми уже працюємо над новими  проектами. Будь-який  бізнес рано чи пізно стикається  зі  складнощами і це  абсолютно нормальне  явище. Так,  минулий  рік  видався  досить  складним,  оскільки  щодня доводилось  вирішувати сотні  проблем, проводити  десятки  зустрічей  з клієнтами,  підрядниками,  працівниками та владою, щоб,  перш  за все,  люди, які  довірили нам свої  кошти, змогли  отримати  своє  житло.

Ми наполегливо працювали у той момент,  коли конкуренти поливали  нас  брудом у  замовних  сюжетах  і статтях,  намагаючись  потопити нашу компанію,  не думаючи про людей. Мало  не щотижня нам  влаштовували  проплачені  мітинги та  пікети, але ми  без  перебільшення цілодобово працювали над відновленням компанії. Цікаво було читати у  ЗМІ, що я  емігрував  до Іспанії, хоча  насправді  був  щодня  в  офісі.

Сьогодні ми перезапустили наш бізнес,  наші  об’єкти  будуються  шаленими  темпами. Ми  щодня  отримуємо відгуки  вдячності  наших  клієнтів  за те, що  ми дотрималися  своїх  обіцянок. І ми  працюємо далі, з новими  силами і ще кращим  розумінням  бізнесу.

Щодо Ваших  клієнтів,  чи  будуть вони  доплачувати  кошти за придбане  житло і як вони зараз реагують  на  такі  зміни?

В  жодному  разі,  наші клієнти  не вноситимуть  додаткові інвестиції. Кожен отримає  обіцяне   житло,  яке на 100% буде відповідати  запланованим  проектам. Я  щиро вдячний  нашим клієнтам  за витримку  та  терпіння,  які вони проявили. Попри всі  побоювання та переживання, вони залишалися  з  нами  і  це неймовірно  мотивує. Я дякую  кожному  за віру в  нашу  компанію,  адже це  допомогло  нам  вистояти  і  з  новими силами продовжити нашу роботу.

Зараз ми максимально відкриті  з  клієнтами і  намагаємось постійно  тримати  з  ними  зв’язок. Ми відстежуємо  форуми,  групи в  телеграмі  та  вайбері,  щоб розуміти  чим ми  можемо стати  краще  для  наших  інвесторів. Нам  важливо, щоб кожен  отримав якісний  продукт і безперервно над  цим  працюємо.

За які  кошти Ви  плануєте  добудовувати  житлові  комплекси?

За власні та  залучені кошти. Зробивши повну  переоцінку ресурсів  компанії,  ми з  Володимиром Андрійовичем  прийняли рішення  дофінансувати проекти  за  власний  рахунок.

Як Ви прокоментуєте  чутки щодо виведення коштів? 

Це нічим не  обгрунтовані чутки. Компанія  має  достатню кількість  власних  активів,  які в  рази перевищують інвестиції  клієнтів.

А як щодо  того,  що Ви продали свій інтернет-провайдер ILAN?

Це,  знову  ж  таки, неправда. Жодного  ресурсу  я  не  продав.

Розкажіть трохи  більше  про «MOLODIST». Чим  займається  компанія  та  чим  відрізняється  з  поміж інших? 

Так сталося,  що  в Ірпені  недолюблюють  забудовників,  і,  відверто кажучи, зрозуміло чому. Будівельний  бізнес в Ірпені  став «егоїстичним», якщо можна  це так  назвати. Забудовники проектують і  будують абсолютно не  думаючи про  людей. Я вважаю, що  будівельний  бізнес має бути соціально-орієнтованим.

Що ви маєте на увазі?   

Бізнес  має допомагати вирішувати  проблеми  міста,  а не створювати  нові. Кожен підприємець  має розуміти –  якщо ти працюєш  в Ірпені –  ти зобов’язаний робити  своє  місто кращим.   На кожного  забудовника має  лягти соціальне  навантаження для  розвитку Ірпеня і  тільки таким чином  ми зможемо впоратися  з  найгострішою проблематикою.

Інвестиційна група «MOLODIST» –  це дещо  більше  ніж  будівельна компанія.   Це компанія, яка створює  житло для людей і працює  над  інфраструктурою міст,  де  є наші проекти.  Ми  про бізнес для  людей, залучення  інвестицій і  розвиток  інфраструктури.

Які проблеми в Ірпені,  на Вашу  думку,  потребують термінового вирішення і як  до цього  може  долучитися «MOLODIST»?

Ірпінь – надзвичайно гарне місто. Наразі –  це  одне  з найгарніших міст  в  Україні.  Воно невпинно  розвивається і стає кращим  з  кожним роком. Звісно,  тут, як і в  будь-яких  інших містах-сателітах  є проблеми  з транспортом,  але і ця проблема поступово  буде вирішена. Одним  із варіантів  розв’язання  даного питання є побудова уже  заявленої  монорейки  між Ірпенем  та  столицею. Інвестиційна група «MOLODIST»  бере участь у розробці та  впровадженні  даного проекту, адже ми розуміємо  наскільки  це  важливо  для мешканців Ірпеня.

Ми розуміємо, що в Ірпені  є нестача  освітніх  закладів, і плануємо будівництво  дитячих садочків в наших житлових комплексах,  щоб  дітки мали  достатньо  простору  для  навчання та розвитку. Тобто,   в  процесі  діяльності, Інвестиційна група «MOLODIST»  планує  працювати у максимально  тісній  співпраці з  містом, і  впевнений,  це  принесе  хороший  результат  для  обох сторін.

Як Ви вважаєте,  що  далі  відбуватиметься  на  будівельному  ринку? Чи варто  інвестувати кошти у нерухомість? 

Будівельний  ринок  активно відновлюється  після  коронакризи. Відновився,  так званий «відкладений попит»,  який  спричинив спад на ринку нерухомості  у минулому році.  На даний момент уже  зрозуміло, що  ціни  зростатимуть  і надалі, а вартість  житла на кінець  2021 року  збільшиться на 10-15%. На це  впливатимуть зростання цін на  будівельні матеріали та  інфляційні  процеси,  тому  заплановану покупку нерухомості варто реалізувати найближчим часом.

Інвестиційна група «MOLODIST»  пропонує  величезний  вибір нерухомості – як  житлової,  так і  комерційної. Ви  зможете  обрати  житло на  будь-який  смак. Особливо рекомендую  звернути увагу на ЖК “Молодість”,  який розташований найближче до Києва з  усіх житлових комплексів  в Ірпені на мальовничій набережній. Найкращі видові квартири саме  у  нас!

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.