Мерія представила проекти нових парків і центру

Ірпень – не столиця деревень. “Я категорично проти такого формулювання. Ми хочемо бачити Ірпінь не просто сучасним і комфортним, а таким, що якби людина їхала по Хрещатику і подумала, куди поблизу поїхати відпочити, щоб одразу на думку приходило: поїду в Ірпінь!”, — наголосив перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк і зірвав оплески під час засідання Громадської ради при виконкомі, що відбулася 26 березня.

Розповідаючи про плани керівництва міста на 2016 рік, Дмитро Вікторович відзначив, що біля Будинку письменника планується створення парку, де будуть вшановані поети й письменники, які відвідували та відпочивали у місті. Проект розробляється спільно зі Спілкою письменників.

Христюк

Також біля Податкового університету з’явиться парк «Університетський», а в центрі міста вже проводиться реконструкція зелених насаджень. Буде створена й пішохідна зона від «ЕКОмаркету» до залізничного вокзалу, на якій розмістяться фонтани та бювет, з’явиться пам’ятник поетові Т. Шевченку у повний зріст (замість нинішнього бюста) та меморіальний сквер на площі біля Ірпінської міської ради.

Крім того, у Парку Перемоги тривають роботи з реконструкції. Адже згідно з «Концепцією реконструкції та зонування парку» заплановано 13 зон, які забезпечать ірпінчанам максимально комфортний відпочинок: майданчики для дітей до 11 років; перехідна пішохідна зона, спортивні майданчики для молоді від 11 років; ресторанна зона; місце для проведення культурно-масових заходів; підвісний міст з арт-інсталяціями; а церква функціонуватиме без змін.

Гром рада плани Ірпінь

Радник міського голови Ірпеня Максим Плешко ознайомив присутніх з утворенням парку «Покровський» поблизу кафе Камелот біля Церкви Покрови Божої Матері. Територію парку зв’яжуть в ансамбль з територією церкви, а в перспективі все з озерами стане одним цілим.

На території майбутнього парку заплановано дитячий та спортивний майданчики, вхідна зона з бюветом, над яким возвеличиться ротонда. Також буде контактний міні-зоопарк, де всі бажаючі зможуть поспілкуватися тваринами, та екстримпарк. При цьому церква залишиться діючою й надалі.

Також Максим Плешко презентував проект парку в районі вулиць Університетська-Чехова-Суворова. Тут буде центральний парк Ірпеня  у півтора рази більший за парк Правика, який в центрі. Він буде мати зони для активного та тихого відпочинку, тут буде місце проведення свят і концертів. Але особлива увага на сімейний відпочинок та відпочинок з дітьми.

Зокрема, доповідач акцентував увагу на сімейному кафе з контактним зоопарком. “Діти з навколишніх новобудов в більшості лише з мультика уявляють як виглядає курчатко чи козенятко. Ідея у тому, що підготовлені педагоги-аніматори будуть займатися з дітками, разом годуватимуть тварин, розповідатимуть дітям про їхнє життя і звички. Спілкування з тваринами заспокоює дітей, робить їх відповідальними”, – пояснив депутат міської ради Максим Плешко.

Максим Плешко новий парк в Ірпені

     Плешко презентує проект Центрального парку на Суворова-Чехова

Детальніше про парк, його схему та історію питання читайте у статті “Ми зберегли парк від забудови!”

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.