В центрі Ірпеня буде фонтан і багато зелені

В центральній частині Ірпеня по вулиці Шевченко навпроти РАГСУ буде комплекс фонтанів. В районі “Фокстроту” постане сучасна масштабна зелена зона з альтанкою. Площа Шевченка перед міською радою буде мати багато зелених елементів і, можливо, навіть невелику штучну водойму або ручай. Про це редакція довідалася із власних джерел у мерії міста. Про реконтрукцію центральної частини говорив у своєму звіті мер міста Ірпеня.

Як відомо, в рамках реконструкції в центральній частині міста було зрізано багато дерев, що викликало вал різкої критики у соціальних мережах. У “Зеленбуді”нам наголосили, що більшість зі зрізаного – дерев або хворі у стовбурі, або критично заражені омелою. Ті дерева, які становлять естетичну цінність і є здоровими – ті зберегли.

12077047_1061995357176998_6588077_n

 

Окрема частина критики стосувалася скверу Слави, мовляв, на його місті буде парковка. Ці закиди у мерії називають спекуляціями. Меморіал із захороненнями однозначно залишиться, зазнавши лише косметичного оновлення. Увесь сквер зазнає масштабного озеленення.

Стосовно прилеглого торгового центру, він є спадком чинної міської адміністрації від попередньої. Скляна коробка вже третій рік будується на місті приватних садиб, які були викуплені в людей. Компанії, яка це робить, уже відміняли містобудівну документацію , оскільки вони збільшили площу будівництва, але не передбачили парковок. Тоді виконком за пропозицією Володимира Карплюка рекоментував фірмі-забудовнику викупити ще одну садибу з протилежного боку від скверу і облаштувати на її території парковку.

На питання “Правди Ірпеня”, чому мерія не виносить на широке обговорення плани реконструкції центральної частини міста та інших об’єктів, наш співрозмовник пояснив, що практичного сенсу у цьому нема. “У місті працює 10-15 людей, які зведуть будь-яку предметну розмову до скандалу і звинувачень. Їм потрібен екшн з одного боку, і відсутність результату з іншого. Їхня задача – зірвати або забалакати тему. Це таке політичне замовлення. З іншого боку, скільки можна говорити! 25 років у цій країні усі тільки говорять. Робота потрібна і результат. Ірпінь це показує, наразі на фоні усіх інших міст Київщини і цілої країни”, – сказав наш співрозмовник, який побажав зилишитися не названим.

12380137_1061995310510336_1118191768_n

“Ми розуміємо, що є ряд фахівців, які б охоче долучилися до цивілізованої дискусії і співпрації, але там де є місце скандалу і політичним пересмикуванням, там предметної розмови не може бути апріорі. Тому в індивідуальному порядку спілкуватися треба і ми це робимо “, – пояснив наш співрозмовник.

Загалом, у мерії наголошують, що в результаті реконструкції центральна частима Ірпеня буде красивою, комфортною і сучасною. Тут буде центральний майдан з меморіальним сквером, сквер відпочинку, комплекс фонтанів, велика пішохідна зона, розширений дитячий майданчик. Загалом, в центрі міста буде багато води, зелені та різні цікавинки для дітей і дорослих.

970385_1065439060178907_552840855353681638_n

Bookmark the permalink.

Comments are closed.