В Ірпені прийняли рішення про викуп приміщення для створення в Гостомелі повноцінної школи

Фото: сайт міста Ірпеня

Сьогодні депутати Ірпінської міської ради проголосували за надання дозволу раді на викуп нежитлового приміщення – першого поверху будівлі в Гостомелі, на другому поверсі якої розташована початкова школа №15. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV.

Це дасть можливість створити в цьому будинку – колишній конторі сільськогосподарського ТОВ “Бучанське” – повноцінну школу.

“За незалежною експертною оцінкою, вартість першого поверху площею 584 кв. метри становить майже 5,5 млн грн. Але завдяки голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку були додаткові переговори з власниками, і вдалося зменшити ціну на 1,7 млн грн. Тобто, ми купуємо це приміщення не за 5,5, а за 3,8 млн грн – економимо для громади кошти”, – сказав депутат ІМР Максим Плешко.

“Сьогодні Анастасія Вікторівна (Попсуй) і ми цілою делегацією йдемо до нотаріуса і вчиняємо нотаріальні дії з викупу приміщення й отримання у власність громади земельної ділянки під школою; далі готуються документи щодо сусідньої ділянки, яка буде приєднана”, – додав Плешко.

“Ніколи в історії України ніхто не робив те, що ми робимо сьогодні: викуповуємо приміщення з приватної власності і створюємо школу”, – підкреслив Максим Плешко. Він також зауважив, що “сьогодні – день гостомельських шкіл”.  

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Ірпінської міської ради затвердив звіт із експертної незалежної оцінки вартості першого поверху будівлі в Гостомелі, другий поверх якої займає школа №15. Раніше, в липні, на сесії міськради депутати проголосували за надання згоди на укладання цивільно-правової угоди про дарування в комунальну власність земельної ділянки під цією школою.

Також сьогодні Максим Плешко звернувся до комісії міськради з питань освіти, науки, молоді, спорту й фізичної культури, до управління освіти і науки та управління інфраструктурного розвитку, інвестицій і ЖКГ з депутатським запитом щодо розгляду питання про створення ще однієї загальноосвітньої школи в будівлі, яку нині займають Гостомельська селищна рада й Ірпінський центр творчості дітей та юнацтва.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.