У Мельничука забрали машину

«На воскресение я спланирую етот движ весь. Мне важно, чтоб ета хрень не сделала свои обьязаности… э-э..тот. ЗЕЛЕНБУД», – так почав розмову Эвген Мельничук, коли ставив задачу і платив гроші одному з «активістів» восени минулого року на об’єкті по вулиці Єсеніна. (Цитата в оригіналі із 40-кової секунді відео у статті Мельничук – громадський активіст чи аферист? )

І знову Зеленбуд…

Аферист Женя Мельничук

21 березня Євген Мельничук залишився без автомобіля через блокування ним автовишки того самого Зеленбуду. А було це так. Працівники підприємства різали старі дуплаві тополі по вулиці Шевченка в центрі Ірпеня в рамках реконструкції і висадки молодих дерев у центральній частині міста.

Прибувши на місце роботи комунальників Євген кричав, розмахував руками, казав, що Зеленбуд діє незаконно. Врешті, він припаркував машину так, що завадив роботі автовишки. Працівники Зеленбуду викликали наряд поліції.

Прибувши, поліція почала складати адмінпротокол, але як виявилося, Мельничук не мав документів на машину. А саме, техпаспорту. Право керування він намагався підтвердити довідкою про те, що у нього викрали ці документи.

“Відповідно до законодавства, він мав відновити техпаспорт через десять днів, а довідка у Мельничука річної давності”,  – пояснили нам у поліції. Таким чином, керування транспортним засобом без техпаспорта та перешкоди комунальній службі виконувати свою роботу стали причиною того, що поліція вилучила автомобіль евакуатором. Той наразі перебуває на штраф-майданчику у Гостомелі.

Мельничук

Тим часом, реконструкція центральної площі Ірпеня набуває все більших обертів. Високі пні, які залишилися від старих і переважно хворих у стовбурі або на кронах тополь, активно корчує спецтехніка. Комунальники вирізають, акуратно складають гілля і вивозять.

Як нам повідомила керівник Ірпіньзеленбуду Ольга Олійнич, тополі є дуже проблемним деревом для міста. Перша причина – вони дуже алергенні. Друга – це дерево ламається від вітру, особливо такі старі, як у Ірпені. Ці тополі аварійні і можуть покалічити людей і автотранспорт під ними. Третє – гілля тополь є розсадником шкідливого грибка, який вражає інші здорові дерева. Четверте – в сучасних технологіях озеленення міст тополя практично вже ніде не використовується. П’яте – тополі в центрі Ірпеня досягли вікової межі та й з точки зору міської естетики, вони навряд чи є ціннісними. Настав час замінити їх на молоді дерева. Уже найближчим часом на вулиці Шевченка мають з’явитися молоді саджанці.
тополі

“Коли ми знімали ці дерева, мешканці сусіднього будинку, бабусі дякували. «Слава Богу, що ви нарешті взялися за це. Ми роками просили зняти їх. Така алергія…». Люди в більшості дякують за цю роботу. Але, як завжди, в сім’ї не без… поганої людини», – каже Ольга Романівна і скаржиться, що якби не Мельничук, то роботу закінчили б сьогодні. А так доведеться гнати автовишку і ставити бригаду ще на півдня завтра. Замість того, щоб виконувати заявки людей на знесення аварійних дерев у приватному секторі.

Як ми повідомляли, міський голова Володимир Карплюк задумав спорудити у центральній частині Ірпеня по вулиці Шевченко навпроти РАГСУ комплекс фонтанів за зразком центральної площі Ніцци. В районі “Фокстроту” постане сучасна масштабна зелена зона з альтанкою. Площа Шевченка перед міською радою буде мати багато зелених елементів і, можливо, навіть невелику штучну водойму або ручай.

Про інцидент з Мельничуком також дивіться в сюжеті Ірпінь-ТБ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.