Під Кабміном організовують акцію “Чернишов, почуйТе Ірпінь!”

У середу, 10 червня о 08:00 розпочнеться пікетування Кабінету міністрів України з вимогою повернути місту Ірпінь статус адміністративного центру Ірпінського району. У пікетуванні візьмуть участь представники десятків громад Київщини.

Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк на своїй сторінці у соцмережі.

Карплюк розповів, що сотні жителів Київщини звернуться до Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова із закликом “Чернишов, почуйТе Ірпінь!”. “Керівництво КОДА сфальсифікувало узагальнення пропозицій від громад Київщини, які вимагали створення району з центром у місті Ірпінь. При цьому КОДА не подала до Уряду звернення багатьох громад, які вимагали створення саме Ірпінського району”, – заявив голова Інвестради.

У Оргкомітеті мітингу зазначають, що за надання Бучі центру району, керівнитво КОДА “могло отримати від фігуранта кримінальних проваджень та обвинуваченого в кількох злочинах мера Бучі Анатолія Федорука значні суми грошових коштів, квартири та земельні ділянки”.

Контакт для коментарів ЗМІ та щодо приєднання до акції: Олена, +380957339361

Нагадаємо, днями у Кабміні винесли питання про створення Бучанського району з адміністративним центром у м. Буча. Виконуючий обов’язки Ірпінського міського голови Андрій Літвинов заявив, що дане питання проштовхується кулуарно, без будь-яких обговорень та без погодження з навколишніми населеними пунктами.

Депутат Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй вважає, що за всіма критеріями, встановленими державою, лише Ірпінь має право бути центром району.

“В основу усіх документів з цього питання покладені європейські критерії. Один з найголовніших – чисельність населення. У методичних рекомендаціях чітко прописано, що центром району може бути місто з населенням не менше, ніж 50 тисяч осіб, а якщо мова йде про сусідні міста, то – центр має бути там, де мешкає найбільше людей. В Ірпені маємо майже 60 000, а в Бучі – 36 000. Тому за основним критерієм, тільки Ірпінь має право бути центром району”, – зазначила Анастасія Попсуй.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.