Питання про створення Бучанського району проштовхують з безліччю порушень, – Літвинов

Питання про створення Бучанського району з адміністративним центром у м. Буча виноситься кулуарним шляхом, без будь-яких обговорень та без погодження з навколишніми населеними пунктами. Про це заявив виконуючий обов’язки Ірпінського міського голови Андрій Літвинов.

“Багато разів серед голів міст та селищ обговорювалось питання створення Ірпінського району. Також у відповідь на численні запити до КОДА було роз’яснено, що подано в Кабмін саме сворення Ірпінського району. Сьогодні ми бачимо, що кулуарним шляхом, без будь яких обговорень виноситься питання вже Бучанського району з адміністративним центром субрегіонального рівня в м. Буча”, – розповів Літвинов.

Він додав, що дане питання не погоджене з навколишніми населеними пунктами. Про це вже звернулись до КОДА та Мінрегіону – Ірпінь, Михайлівська-Рубежівка, Козинці, Коцюбинське, Горенка та готують відповідні звернення інші населені пункти. Воно також суперечить самій методиці затвердженій Кабміном “Щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня”, бо відповідно пункту 5, підпункту 2 адмінцентром ОСР може бути населений пункт з постійним населенням не менше 50 тис. осіб, а в Бучі за даними Головного управління статистики в київській області – 36163 станом на 1 березня 2020 року.

“Розглядання питання Бучанського району не тільки суперечить методиці, а й приймається кулуарним шляхом, без обговорень, що обурює більшість населених пунктів області. Прошу підтримати даний пост всіх свідомих патріотів “Ірпінського краю” та “Ірпінського регіону”, які мають вагоме історичне значення в київській області”, – додав Андрій Літвинов.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.