Маркушин розповів, чому Ірпінь має стати центром району

Перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин назвав низку причин, чому Ірпінь має стати центром району.

За його словами, по-перше, Ірпінь відповідає усім критеріям, які розробив Кабінет Міністрів щодо адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня.  По-друге, Ірпінь має необхідну інфраструктуру для обслуговування територіальних громад. Зокрема, КП “Ірпінський Водоканал” забезпечує водопостачанням і водовідведенням наше місто, а також Бучу, Ворзель, Гостомель. 

В Ірпені знаходяться регіональні офіси Національної поліції, “Київобленерго”, “Київоблагазу”, податкової служби. У нас працює регіональний архів, суд, міграційна служба (паспортний стіл) підрозділ державної служби надзвичайних ситуацій тощо. Більше того, в Ірпені відкриваються нові дитячі садки, корпуси шкіл, амбулаторії. Працюють лікарні для дорослих та дітей, у процесі будівництва – сучасний медичний центр. 

Судячи з наведених фактів, очевидно, що саме в Ірпені сконцентрована інфраструктура, яка необхідна для опорного міста об’єднаних громад.

“Також нагадаю, що Ірпінь – це єдине місто в Україні, яке вже має досвід управління громадами. У 2001-му році, в рамках шведського експерименту, був створений Ірпінський регіон, до якого увійшли місто Ірпінь та селища Буча, Гостомель, Ворзель, Коцюбинське.
Тому громади Ірпеня та Приірпіння будуть відстоювати право Ірпеня стати центром об’єднаних громад. Звертаюся до Київської обласної адміністрації, Міністерства розвитку громад та територій, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням провести справедливу адміністративну реформу на Київщині”, – заявив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки Ірпінського міського голови Андрій Літвинов зауважив, що питання про створення Бучанського району з адміністративним центром у м. Буча виноситься кулуарним шляхом, без будь-яких обговорень та без погодження з навколишніми населеними пунктами. 

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.