Анастасія Попсуй: за основним критерієм тільки Ірпінь має право бути центром району

Депутат Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй вважає, що за всіма критеріями, встановленими державою, лише Ірпінь має право бути центром району. Про це Попсуй написала на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

“В основу усіх документів з цього питання покладені європейські критерії. Один з найголовніших – чисельність населення. У методичних рекомендаціях чітко прописано, що центром району може бути місто з населенням не менше, ніж 50 тисяч осіб, а якщо мова йде про сусідні міста, то – центр має бути там, де мешкає найбільше людей. В Ірпені маємо майже 60 000, а в Бучі – 36 000. Тому за основним критерієм, тільки Ірпінь має право бути центром району”, – зазначила Анастасія Попсуй.

Крім того, за її словами, сьогодні населення всього Приірпіння обслуговується в ірпінській лікарні, за безпекою слідкує ірпінська поліція, водопостачання забезпечує Ірпіньводоканал. Буча не має власної всієї необхідної місту інфраструктури, і тому в цьому плані залежить від Ірпеня. “Звичайно, хтось може заперечити, що ще невідомо які функції виконуватимуть районні центри. Так. Але які б ті функції не були – місто має бути центром. Ірпінь вже ним є. Тому в інтересах держави – не видумувати велосипед там, де на ньому вже успішно їдуть”, – заявила Попсуй.

“Не буде порядку в країні, якщо вже затверджені рішення намагаються переписати “поза спинами людей” через кулуарні домовленості. Так зараз замість поданих до Кабміну пропозицій щодо створення Ірпінського району з центром в місті Ірпінь, на рівні обласної адміністрації почалися розмови про створення Бучанського району з центром у місті Буча. Це не тільки підриває довіру до органів влади, а й не відповідає методиці та роз’ясненням КОДА та Мінрегіону”, – підсумувала Анастасія Попсуй.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки Ірпінського міського голови Андрій Літвинов зауважив, що питання про створення Бучанського району з адміністративним центром у м. Буча виноситься кулуарним шляхом, без будь-яких обговорень та без погодження з навколишніми населеними пунктами. 

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.