Оновлення центру – деталі від мера

“Спиляні старі дерева в центрі міста – не привід засмучуватися. Озеленення, яке чекає центральну частину міста, в десятки разів перевищить знесені дерева. Все буде якісно, комфортно і яскраво”, – каже голова Ірпінської міської ради Володимир Карплюк. “Варто лише трохи почекати”, – заявив він в коментарі “Зорі Приірпіння”.

016

“Остаточний проект з висадки дерев і озеленення нині ще розробляється, — зазначає Володимир Андрійович. — Чітку суму фінансування назвати складно. Та на реконструкцію необхідно кілька мільйонів гривень. У міському бюджеті закладені кошти на цей проект, а також до нього долучаться приватні інвестори”.

КП «Ірпіньзеленбуд» спилює дерева у парку Слави на виконання рішення виконкому від 15 березня цього року. Уся центральна частина слугуватиме громаді як естетичний об’єкт інфраструктури, яким всі пишатимуться. Буде створена пішохідна зона від «ЕКОмаркету» до залізничного вокзалу, де розмістяться фонтани та бювет, з’явиться пам’ятник поетові Т. Шевченку у повний зріст (замість нинішнього бюста) й меморіальний сквер на площі біля Ірпінської міської ради.

036

Під час озеленення будуть висаджені чотири-п’ятирічні дерева, зокрема липи та клени, які вже через 2-3 роки стануть справжніми красенями. Спеціалісти з озеленення вибирають кожне дерево, що буде висаджене. І якщо навіть якесь дерево засохне, компанії, які виконують роботи, пересадять його за свій кошт. Поняття вибіркової вирубки неможливо застосувати до центру міста з кількох причин: це й алергія у багатьох ірпінських дітей та дорослих, і сухі дерева, і їхня аварійність.

“Іде системна чистка цих територій. Якесь гілля вивезли, якесь ще ні — обов’язково приберуть. Ми деревину не просто викидаємо, ми її опрацьовуємо і топимо котельні в басейнах, де займаються плаванням діти”, — акцентував В. Карплюк.

Скульптури будуть перенесені в інші паркові зони, а реконструйовані площа і вулиця матимуть класичний європейський вигляд. При облаштуванні території використовуються матеріали, які довго служать — граніт та ковані елементи в освітлені. Це дасть можливість нащадкам можливо сотні років не торкатись питання реконструкції головної вулиці.

“А ще ми хочемо раз і назавжди поставити крапку в питанні того, що хтось, прийшовши до влади, намагається центральну частину міста розікрасти під різні магазинчики й кіоски», — наголосив В. Карплюк.

То ж капітальні об’єкти, на які видані дозволи, залишаться на тих же місцях. А МАФи й тимчасові об’єкти, будуть прибрані з центру міста. Бізнесовцям нададуть альтернативні можливості розміщення для продовження своєї справи.

Фото — з сайту irpinian.in.ua та Олександра Наказненка.

Джерело: http://zora-irpin.info/rozmova-z-karplyukom-pro-virubku-derev-ta-majbutnyu-dolyu-tsentru-irpenya/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.