Матюшина не підпустила мешканців Коцюбинського до журналістів ICTV

Голова Коцюбинського Ольга Матюшина не дала можливості висловитись жителям селища щодо перенесення СІЗО до Коцюбинського журналістам телеканалу ICTV. Про це заявила жителька селища Орина Бойко. 

“Нещодавно у Коцюбинське приїзжало ICTV, знімали сюжет про СІЗО. Журналістка зателефонувала селищній голові та домовилась про те, що візьме у неї коментар з цього приводу. Нас попросили проїхати разом. Однак, приїхавши до селищної ради у робочий час, ми всі побачили, що вона ЗАЧИНЕНА. Біля селищної ради стояли співробітники, які не могли туди потрапити. Через деякий час установу відчинили з внутрішньої сторони. Яке ж було наше здивування, коли ми побачили, що всередині селищної ради була і Матюшина, і інші працівники, – розповіла Бойко. 

Відтак журналістка попросила Матюшину, щоб жителі були присутні під час того, як селищний голова буде давати коментар з приводу СІЗО. На це Матюшина сказала, що мене і Толочину вона не пустить, а коментар буде давати лише в присутності журналістки. “Журналістка не зрозуміла, чому нас не пустили? Адже це нормальна практика, коли люди у присутності журналістів питають у чиновників про те, що їх хвилює. Тим паче ми виступаємо проти СІЗО і Матюшина начебто також. Залишається питання: чого боялась Матюшина? І чому не пустила навіть Олену Толочину, яка є членом виконкому? Невже все не так просто з позицією Матюшиної по СІЗО?”, – зазначила правозахисниця. 

Як відомо, у Міністерстві юстиції України планують перенести Лук’янівське СІЗО до Коцюбинського. Селищний голова Ольга Матюшина лояльна до цієї ідеї, хоча мешканці і більшість депутатів категорично проти. Майже дві сотні жителів селища висловили на громадських слуханнях. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.