Ветерана АТО оббрехали у Фейсбуці

Відомого в Ірпені ветерана АТО та волонтера Юрія Калініна оббрехали у соцмережі. Фотожаба із придуманими звинуваченнями проти АТОвця обурила побратимів та друзів Калініна, якого ще знають у регіоні під позивним “Шрек”.

“Боти, аферисти та активісти розпочали принижувати реального інваліда війни, в якого в тілі не один десяток металевих осколків різного калібру”, – пише волонтер Діана Бондар.

“Останнім часом деякі “активісти Фейсбуку” дозволяють собі обливати Шрека брудом, звинувачувати в якихось махінаціях , ображати його честь і гідність. Я не беру до уваги що ця публіка не надає жодних доказів (а їх і не може бути), але ви дозволяєте собі знущатися з Захисника Вітчизни. В вину якому вже починають ставити те що він прийшов з війни живим. Піддають сумніву його бойові заслуги і розмірковувати чи такі нам потрібні захисники. Деякі з них ховають своє справжнє обличчя, деякі діють відкрито. Якщо це роблять істеричні і малоосвічені «тетки», це одна справа. Але коли до цього долучаються чоловіки, становиться сумно”, – відповів на публікацію стосовно Юрія Калініна і голова Громадської ради Ірпеня та волонтер Микола Ковальчук.

Згадана публікація про Шрека з’явилася у так званій опозиційній до міської влади Ірпеня групі “ІРПІНЬ+”. Жодних доказів проти Юрія Калініна автор не навів, не відповів він і на запитання користувачів.

“Правда Ірпеня” з’ясувала, що Юрій Калінін визвався добровольцем навесні 2015-го. Був направлений на проходження служби до 28-ї Окремої механізованої бригади на посаду головний сержант. Став командиром відділення в зенітно-ракетному дивізіоні. А уже за півтора місяці після мобілізації потрапляє до Мар’їнки – в зону АТО. 15 серпня 2015 року Юрій Калінін був важко поранений під час наступу ворога на позиції ЗСУ. Двоє його друзів загинули. Стікаючи кров’ю, з пробитими наскрізь легенями, переламаною лівою рукою, з травмою голови Юрій не залишив позицій свого посту і продовжив відбивати напад терористів. Тримав укріплення, доки не прийшла підмога. Побратими доставили Юрія до шпиталю уже без свідомості. Після реабілітації Шрек знову повернувся у зону АТО, але після ще одного важкого бою довелося їхати додому уже інвалідом 2-ї групи. Тут почав діяльність волонтера. Регулярно збирає і доставляє на Схід гуманітарну допомогу побратимам. В Ірпені Юрій Калінін мешкає уже більше 20 років. Сам виховує сімнадцятилітнього сина.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.