Подвійні стандарти ірпінського активізму

Час, в якому ми живемо, відзначається особливими проявами маніпулювання свідомістю людей та подвійними стандартами. Це можна бачити і на місцевому рівні Ірпеня. Останніми днями в місті активно обговорювали протестні акції на Гостомельському шосе. Це не перша, та й, мабуть, не остання акція, яку зорганізували люди, які називають себе активістами.

Вони закликають виходити людей на протест проти нових забудов, подавати судові позови про припинення будівельних робіт, ведуть активну пропаганду в Інтернеті, зокрема, в мережі Facebook. Та чомусь дехто з цих активних громадян не поспішає розповісти широкому загалу, що свого часу вони самі придбали квартири в новозбудованих будинках на місці зрубаного лісу. Можна лише нагадати про деякі прізвища. Олександр Кулібабчук та Наталія Ростовцева мають квартири в недавнозбудованому кварталі “Річтаун” міста Буча. Ігор Юрчак мешкає в квартирі, яку придбав не так давно, по вулиці Пушкінська, колись ця вулиця була одна з найзеленіших в місті, зараз завдяки попиту на житло, дерев лише невеликі острівки.

Засновник активно експлуатованої в захисті зелених зон ГО “Територіальна громада Ірпеня” Олександр Беленок придбав житло в новобуді в 2013 році. Відома завдяки скандалам, які влаштовує в соцмережах, активістка Тетяна Шатохіна придбала квартиру на Полтавський. Сама в квартирі не мешкає, здаючи ії в оренду.

Ще одна відома своєю боротьбою за збереження природи активістка Інна Грищенко мешкає в квартирі нового будинку по вулиці Матросова, яку придбала вона з родиною в 2012 році.

Тож коли свого часу люди придбали житло в будинках, їх, напевно, не цікавила доля дерев, які знищили перед тим, як почати будувати. Пізніше, кола почалася аналогічна забудова в інших місцях, ці та ряд інших осіб швидко стали “активістами” та борцями за “права громади” (під “громадою” вони іменують саме себе).

Хотілося би запитати деяких активістів: “А чи не хочуть вони позбутися житла, яке вони придбали на землях лісу і яке за їхньою логікою було збудовано незаконно”? Мабуть, якщо хочеш змін для інших, то варто починати ці зміни з себе. Бо що ж тоді, виходить, можна закликати і ходити на протести, та одночасно мешкати або здавати в оренду, таку саму нерухомість проти появи нової такої ти так активно борешся?

Юрій Івченко

Bookmark the permalink.

Comments are closed.