Коцюбинське увійшло до складу асоціації “Київська агломерація”

Коцюбинське, разом із 18 містами і селищами Київщини, увійшло до складу асоціації “Київська агломерація”. Рішення про створення такої організації прийняли 9 жовтня на установчих зборах представників громад. Про це повідомив в.о. селищного голови Сергій Даніш.

За його словами, для коцюбинців це має ряд переваг. “Це розвиток і вдосконалення місцевої інфраструктури у рамках реалізації спільних проектів. Це покращення транспортного сполучення з Києвом – наприклад, стане можливим запуск маршрутного таксі до станції метро Сирець, про що давно просять коцюбинчани. Пільги для пенсіонерів та пільговиків на проїзд у столичному громадському транспорті. Рівний з киянами доступ до медичного обслуговування та навчання дітей в освітніх закладах Києва та інше”, – розповів Даніш.

Наразі “Київська агломерація” – це громадська організація, але у разі підтримки Верховною Радою України стане першим в країні масштабним проектом об’єднання і співпраці громад задля їх розвитку. Успішні практики існування агломерацій ми можемо бачити на прикладі Парижа, Берліна, Токіо та багатьох інших міст світу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.