В Ірпені провели ІІ-гу Міжнародну науково-практичну конференцію «Митрополит Петро Могила. Маловідомі сторінки життя»

10 жовтня 2019 року Ірпінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 приймала в своїх стінах ІІ-гу Міжнародну науково-практичну конференцію «Митрополит Петро Могила. Маловідомі сторінки життя». Про це повідомили на сторінці у Facebook Управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

Учасниками конференції стали відомі науковці в галузі історії, краєзнавства, музеєзнавства провідних наукових установ м. Києва та Київщини, освітяни та учні закладів загальної середньої освіти м. Ірпеня та селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське.

Активну участь у роботі конференції взяли депутат обласної ради Володимир Удовиченко та посол України в Румунії, директор Інституту добросусідства Теофіл Рендюк. Змістовні виступи торкались ролі Петра Могили у становленні Православної церкви як вагомого засобу досягнення єдності та визвольної боротьби українського народу. Окрім цього, було висвітлено маловідомі аспекти культурно-просвітницької спадщини митрополита та його науково-педагогічну і видавничу діяльність.

Маловідомі факти з життя видатної історичної постаті Петра Могили пов’язані з нашим краєм, його роль в становленні освіти, науки, духовного розвитку української нації не залишили байдужими учнів та науковці , відкрили поле для подальшої науково-дослідницької роботи.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.