Коцюбинське: за що б’ємось?

14 квітня 260 народних обранців проголосували за Постанову «Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради у зв’язку з діями, що порушують Конституцію України і Закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади  смт. Коцюбинське, та призначення позачергових виборів».

Уже через три місяці на Коцюбинське очікують вибори, на яких обиратимуться селищний голова та депутати. Проект цієї постанови, на порушення чинного законодавства та засад самоврядування, зареєструвала нардеп О. Червакова, яка лобіювала інтереси Матюшиної у Верховній Раді. Співініціаторами документа стали екс-регіонал Михайло Добкін та ще 27 народних обранців. Деякі з них частенько відвідували селище останні півроку. Який у них інтерес…?

12916705_10153798434109475_782945314585205673_o (1)

Тим паче, що першим на ситуацію на Коцюбинському відреагував перший заступник голови КОДА Лев Парцхаладзе, який підтримав Матюшину та засудив депутатів. Як повідомляють ЗМІ, один з найбільших забудовників області уже давно планує розширити на Ірпінський регіон територію для будівництв.

Крім того, для Матюшиної зробив брудну роботу нинішній керівник апарату Баришівської райдержадміністрації Денис Мусієнко, який раніше співпрацював з регіоналами як політтехнолог. Викликаний з Одеси і найнятий Парцхаладзе, Мусієнко доклав усіх зусиль, щоб вибілити Ольгу, яка, систематично порушуючи чинне законодавство, лобіювала інтереси столичних забудовників у коцюбинському лісі, а не турбувалася про розвиток селища. Їхньою метою було саме розпуск депутатського корпусу і головування Ольги.

А розпочалося все на черговій сесії 8 квітня, коли 20 з 26 депутатів під час таємного голосування висловили недовіру Матюшиній. Її було усунено з посади селищного голови, незважаючи на спроби Ольги перешкодити процедурі голосування. До обрання нового очільника селища тимчасово виконує обов’язки секретарка Юлія Главацька.

Близько півроку, з моменту оприлюднення офіційних результатів виборів від 25 жовтня 2015 року, у Коцюбинському тривала криза. Рішення, які б забезпечили  розвиток Коцюбинського, не приймалися, адже Матюшина всіляко саботувала роботу депутатського корпусу, порушуючи постійно чинне законодавство України.

Нині ж колишня селищна голова усіляко намагається утриматися у кріслі: Матюшина оскаржує в суді рішення депутатів та звернулася до ГУ НП у Київській області стосовно оцінки дій депутатів і бездіяльності поліцейських.

Цікавим став і мітинг 10 квітня біля Будинку культури, на який зібралися кілька сотень людей — деяких з них взагалі не бачили у селищі керівництво області, народні обранці і так звані активісти на народне віче. І хоча думки людей розділилися, та все ж зібрано близько 400 підписів за розпуск селищної ради.

12976978_10153798475954475_3563906196793091638_o

Не залишилися без роботи й «журналістка» Ірина Федорів, яка свого часу давала чіткі вказівки очільниці Коцюбинського що і як має робити остання. Федорів же «зробила собі ім’я» як журналістка, що надає брехливі відомості у своїх статтях, розповсюджувала замовні сюжети по Коцюбинському, маніпулюючи своїми же земляками.

І про останні події у Коцюбинському у деяких інформаційних виданнях і центральних ЗМІ, з якими пов’язана саме Федорів, з’являються новини про захоплення депутатами селищної ради, викрадення документів та печатки, створення фіктивних паперів тощо. Такий абсурд викликає лише розкол серед коцюбинців. Адже згідно з чинним законодавством депутати мають працювати саме у селищній раді та приймати рішення заради розвитку Коцюбинського.

Та хіба ЗМІ зацікавлені у реальному висвітленні усіх подій? І скільки коштує один лише виїзд до «непримітного» селища? І навіщо виганяти з кадру й ігнорувати людей, які відкрито підтримують депутатів, а не Матюшину? Заради яких справжніх інтересів? І таких запитань чимало.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.