Ірпіньрада звернулася до Ірпінської та Коцюбинської ТВК

Ірпінська міська рада звертає увагу Ірпінської міської та Коцюбинської селищної виборчих комісій на наявність кримінальної відповідальності за невиконання рішення Верховного Суду України щодо скасування постанови ВРУ “Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради”, саме продовження виборчого процесу у селищі Коцюбинське. Відповідне рішення “Про звернення стосовно позачергових виборів Коцюбинської селищної ради призначених на 17 липня 2016 року” депутати Ірпіньради ухвалили сьогодні на сімнадцятому позачерговому пленарному засіданні.

383690810_729x547

“З моменту винесення рішення Вищим адміністративним судом України та Верховним Судом України “Про скасування постанови Верховної Ради України №1108-VIII від 14.04.2016″ виборчий процес вважається припиненим”, – йдеться у рішенні.

Сьогодні ж секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко передасть це звернення у Коцюбинську селищну територіальну виборчу комісію та у Ірпінську міську виборчу комісію.

“У даному випадку ці територіальні виборчі комісії повинні звернути увагу на рішення Верховного Суду України, яке є обов’язковим до виконання, а його невиконання є прямою підставою для притягнення до кримінальної відповідальності. Незважаючи на те, що виборча комісія – це колегіальний орган, можна чітко зафіксувати хто з членів комісії буде голосувати “за” припинення виборчого процесу відповідно до рішення ВСУ, а хто буде голосувати “проти”, – повідомив нашим кореспондентам Юрій Денисенко.

На думку правозахисників, постанова ВРУ про розпуск Коцюбинської селищної ради, а саме її другий пункт: “Призначення позачергових виборів Коцюбинської селищної ради” і запустила виборчий процес у селищі. Логічно, що при скасуванні ВАСУ та ВСУ цієї постанови в цілому скасовуються і всі її пункти.

“Відомо, що орієнтовно сьогодні Центральна виборча комісія повинна отримати офіційне рішення Верховного суду України. Відтак ми зможемо чекати від них коментарів та роз’яснень щодо ситуації, що склалася”, – відзначив Денисенко.

Слід відмітити, що фракція “Свобода” голосувала повним складом “проти” цього звернення, фракція БПП – утрималася.

Нагадаємо, що через протягнутою до парламенту Ольгою Черваковою незаконною постановою, 12 квітня цього року ВРУ розпустила Коцюбинську селищну раду. Вищий адміністративний суд України визнав, що Верховна Рада України не мала права розпускати селищних депутатів і скасував скандальну постанову 1 червня. Через місяць, 4 липня, колегія суддів Верховного суду України залишила рішення ВАСУ в силі.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.