У Коцюбинському виборів не буде. ВСУ підтвердив рішення ВАСУ

Верховний суд України залишив у силі скасування постанови ВРУ про розпуск Коцюбинської селищної ради на Київщині. Відповідне рішення було прийняте у понеділок, 4 липня. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Верховна Рада України та селищний голова Коцюбинського Ольга Матюшина оскаржили в суді рішення Вищого адміністративного суду України, яким 1 червня було скасовано постанову парламенту про розпуск депутатів Коцюбинської селищної ради на Київщині. Верховний суд сьогодні, 4 липня, розглянув апеляцію і підтвердив – Верховна Рада не мала права розпускати депутатів, яких обрала громада.

118857

Нагадаємо, парламент проголосував антиконституційну постанову про розпуск Коцюбинської ради 12 квітня цього року. Проект документа у сесійній залі підтримали без обговорень і розслідувань.

Правознавці одразу заявили, що голосування народних депутатів за розпуск Коцюбинської селищної ради протизаконне, адже парламент не має повноважень розпускати місцеві ради. ВРУ може лише призначити дату виборів.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія через законодавчу помилку оголосила про старт передвиборчої кампанії у Коцюбинському. Дату позачергових виборів призначили на 17 липня цього року. Однак після сьогоднішнього рішення Верховного суду передвиборчий процес повинні зупинити – виборів у Коцюбинському не буде. Обрані минулої осені депутати можуть повертатися до виконання своїх обов’язків.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.