Ірпеню потрібен свій «Їздець»!

Проект «Їздець» працює у двох напрямах. Перший – створення літературного путівника, який розповідатиме про маловідомі цікавинки України очима письменників. Має формат збірки короткої прози та повноцінного туристичного путівника з усією необхідною інформацією: мапами, ілюстраціями, QR-кодами, контактами закладів, де можна переночувати та смачно поїсти. Другий напрям роботи – організація екскурсій та турів вихідного дня цікавими літературними локаціями.

Засновниці проекту Галина Танай та Ольга Гончар розробляють «Їздець-тури» Україною – екскурсії місцями, де у різні часи жили і працювали українські письменники. Перший такий кількаденний тур нещодавно відбувся за маршрутом Івано-Франківськ – Коломия.

Маршрути організаторки розробляють спільно з колегами на місцях.

Загалом мобільність серед українців досить низька. А свою країну для себе вони почали відкривати лише через кризу. Локальний туризм добре впливає не лише на економіку міст, але й на розвиток місцевих спільнот. Ольга Гончар каже, що важливо пояснити мешканцям малих містечок, що робити цікаві речі можна не лише у Києві.

Організаторки розповідають, що нині, щоб популяризувати читання, потрібно запропонувати читачам більше, ніж книжковий огляд. Вони мають стати учасниками якогось колективного процесу. Згодом «Їздець» планує також зробити освітні екскурсії для школярів та розширити географію.

Цей проект для тих, хто любить читати і подорожувати. Для тих, хто об’їздив стандартні туристичні маршрути і прагне нових відкриттів. Для тих, хто не боїться розбитих доріг, далеких сіл, бо тут можна побачити таку екзотику і такий хардкор!

Путівник «Їздець» виходитиме у двох версіях – друкованій та електронній.

Питання та пропозиції надсилайте на [email protected]

Номер телефону: (099)417-25-62

Електронна пошта: [email protected]

https://www.facebook.com/yizdetz/timeline

58264761

Bookmark the permalink.

Comments are closed.