Сімка найненажерливіших класиків світу

Приємного апетиту, або сімка найненажерливіших класиків світу

1) Микола Гоголь.

Гоголь – шалений ненажера! Він не тільки любив куштувати нову їжу, але і ніс свої гастрономічні відкриття у маси. Саме він прищепив манірному Петербургу любов до щедрої української кухні і влаштовував обіди, на яких подавався куліш з димком та рубані котлети, фаршировані яйцем і печінкою. Подорожуючи по Італії, Гоголь закохався у макарони і сам готував їх майже у промислових масштабах, пригощаючи друзів. Рецепт був найпростіший, але чарівний: недоварені макарони, тертий пармезан і чорний перець. Смачного!

2) Олександр Пушкін.

Олександр Сергійович відрізнявся скромним апетитом. Але знаменита Аріна Родіонівна була знатною кулінаркою: найпростіші страви – печену картоплю, каші і домашні наваристі супи – вона готувала так, що встояти було практично неможливо. Особливо любив Пушкін печену картоплю з сіллю, бурякові млинці, зелений борщ з яйцем і журавлину у цукрі.

3) Агата Крісті.

Агата Крісті з дитинства відрізнялася не тільки гострим розумом і яскравим талантом, а ще видатним апетитом і при цьому абсолютно не товстіла! Найсильнішу пристрасть у королеви детективів, мабуть як і у більшості дівчат світу, викликали солодощі, а збиті вершки вона поїдала взагалі у неймовірних кількостях.

4) Іван Крилов.

Крилов володів апетитом, який здавався грандіозним за будь-якими мірками. Байкареві приписують легендарну здатність з’їсти відразу три десятки млинців, сотню устриць і кілька тарілок макаронів підряд.

5) Іван Тургенєв.

Тургенєв любив, а головне, умів добре поїсти, хоча апетитом відрізнявся скромним і волів пригощати друзів, а не об’їдатися самому. Влітку, на званих обідах у нього в маєтку, подавали юшку, біле м’ясо тетеруків і свіжі ягоди із саду: суницю, смородину і малину. До речі, з дитинства письменник любив варення з агрусу, котре матір поставляла йому цілими банками.

6) Антон Чехов.

Антон Павлович завжди справляв враження безтілесного інтелігента, але при цьому відрізнявся неабияким апетитом. Він пристрасно любив овочі – особливо кукурудзу і баклажани, без яких дуже нудьгував у Москві. Але його втішали … смажені карасі у сметані!

7) Гюстав Флобер.

Флобер, за відгуками друзів, був нечуваним ненажерою і завсідником багатьох паризьких ресторанів. До прийому їжі він ставився відповідально: сідаючи за стіл, розстібав усі гудзики, знімав краватку та навіть комір і манжети. Їв Флобер так бурхливо, що друзі намагалися зайняти у ресторані місця якнайдалі від інших людей. Улюбленою стравою письменника була жирна смажена качка, фарширована свинячим салом, печінкою і травами.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.