Ірина Мурга йде з посади начальника КП “Служба захисту та лікування тварин”

Начальник комунального підприємства”Служба захисту та лікування тварин” Ірина Мурга вирішила піти з посади. За її словами, посада – це останнє, що здатне стримувати від досягнення результатів у вирішенні питання з безпритульними тваринами. 

“Я, Ірина Мурга, прийняла рішення піти з посади начальника КП “Служба захисту та лікування тварин” м. Ірпінь. Коли ти бачиш цивілізоване вирішення проблеми з безпритульними тваринами і безвідповідальність по відношенню до домашніх, знаєш, як домогтися балансу безпеки і гуманності – посада стане останнім, що здатне стримувати від досягнення подібних результатів”, – заявила Мурга.

Читайте також: Ірина Мурга: потрібно знаходити баланс між гуманністю і безпекою

За словами Ірини Мурги, отримання базових інструментів для роботи “Служби захисту і лікування тварин” виявилося тривалим процесом. “Десь на цьому шляху я перестала любить свою роботу, але не перестала думати про проблему бездомних тварин. Результат роботи бути не може залежати від однієї людини – це завжди політична воля і сходинка в пріоритетних напрямках розвитку. Від них і залежить тривалість такого шляху. Проект землевідведення на земельну ділянку для будівництва Центру стерилізації та адопції м.Ірпінь, спецавтомобілів і повне оснащення для порятунку і відлову тварин, професійна амуніція для захисту фахівця при роботі в умовах агресії, спецбокс і клітини для безпечного транспортування та тимчасового утримання тварин, сканери для пошуку господарів ідентифікація тварин – все це придбано містом та завдяки пожертвам і дозволить продовжити роботу по реалізації міської програми, яка регулює питання пов’язані з тваринами в місті”, – зазначила Мурга.

“Я ж залишаюся вірною своїм принципам зоозахисника, стала засновником нової для нашого регіону громадської організації “Animals in Law” і найголовніше – за моїми плечима є досвід і бажання створити інфраструктуру для вирішення цієї проблеми. Зараз саме можливість співпраці і обмін досвідом з іншими містами стане пріоритетом”, – повідомила Ірина Мурга.

Очільник міста Анастасія Попсуй з повагою віднеслася до такого рішення та подякувала за все, що Ірина зробила для міста. “Іро, твоє велике серце, готовність до безсонних ночей заради порятунку і лікування наших малих друзів зробили дива. Завдяки тобі і волонтерам наше місто стало більш безпечним, комфортним, спокійним, і головне – гуманним! Завдяки твоєму лоббі депутати підтримали заборону цирків у нашому місті, які залучають у свої програми тварин. Завдяки тобі діти і дорослі стали більш чуйно ставитися до своїх улюбленців і забирати у свої домівки вуличних пухнастиків, аби турбуватися і дарувати їм свою любов. Іро, ми тебе любимо, цінуємо і продовжуємо співпрацювати”, – написала Попсуй на своїй сторінці у соцмережі.

Читайте також: В Ірпені заборонили діяльність пересувних цирків з використанням тварин

Bookmark the permalink.

Comments are closed.