В Ірпені заборонили діяльність пересувних цирків з використанням тварин

Сьогодні на 32-ій сесії Ірпінської міської ради депутати прийняли рішення про заборону діяльності цирків з використанням тварин.

“Зараз на території України немає жодного пересувного цирку, який би у своїй діяльності забезпечував тварин належними умовами. Нещодавно ми самі в цьому переконались, проінспектувавши цирк, який розташувався в Коцюбинському. Слава Богу, що він так і поїхав, не виступавши”, – заявила начальник КП “Служба захисту та лікування тварин” Ірина Мурга.

За словами очільниці комунального підприємства, те, що побачили, – жахає. “12 років великий бурий ведмідь живе в неповних 4 квадратах в повністю закритому металевому вагоні, який влітку нагрівається до 40-ка і більше градусів. Тобто, все його життя – це 10 хв на манежі. І все це ми демонструємо дітям”, – розповіла Мурга.

Мурга переконана, що, прийнявши таке рішення, Ірпінь став прикладом для всієї України в цьому питанні. “На сьогоднішній день лише великі міста, такі як Львів, Дніпро заборонили розташування у себе пересувних цирків. Жодне невеличке містечко не піднімало дане питання на рівень голосування депутатів. І зараз своїми діями ми показуємо, що наша відповідальність формує майбутнє нашої країни”, – зазначила керівник комунального підприємства.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.