Брати наші менші ДАІшники та культура дорожнього руху в Ірпені

На днях відбулася нарада, на якій обговорювали впорядкування дорожнього руху в Ірпені. Основними критеріями оцінки роботи ДАІ є стан аварійності. За 5 місяців роботи державтоінспекції в регіоні статистика виявилася наступна:  за порушення правил дорожнього руху було складено 795 протоколів, по кількості ДТП відбулося зниження на 4 випадки (порівняно з минулим роком), також став менший показника травмованих осіб – 20 (45 – у минулому році), загиблих же стало більше.

Мер запропонував начальнику ДАІ працювати системно – хоча б за мікрорайонним принципом: «Давайте місяць відпрацьовувати кожен мікрорайон міста, щоб всі водії знали, де не можна паркуватися. У нас же, коли базарний день, проїхати практично неможливо через неправильне паркування».

На що Сергій Компанець відповів, що людей можна зрозуміти: «У них немає альтернативи, де паркуватися».

Міський голова запропонував спільно створювати в Ірпені культуру дорожнього руху: «Нещодавно придбали машину, яка робить дорожню розмітку, ставимо світлофори, робимо дороги, тротуари, парковки. Все, що від вашої служби потрібно, це безпосередня присутність. Чому машину ДАІ взагалі не видно у місті?».

Де знаходиться машина ДАІ, так і не вдалося тоді з’ясувати… Хоча досвідчені водії знають, що її завжди можна знайти де-небудь у кущах у «рибному місці».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.