Статус учасника бойових дій надаватимуть автоматично

“Так, статус учасника бойових дій потрібно надавати безпосередньо під час виконання завдань у зоні АТО, а не після повернення. Несправедливим є такий стан справ, коли чиновник повертається із зони АТО, провівши там кілька днів, і отримує статус УБД, а більшість бійців перебувають по кілька місяців на передовій і статус УБД отримують лише після повернення із зони АТО”, – повідомляє прес-служба Генштабу на офіційній сторінці в Facebook.

Також на думку представників Генштабу, очевидною є необхідність ревізії списків учасників бойових дій. Адже існує велика різниця, яка викликає справедливе обурення військовослужбовців котрі протягом тривалого часу виконують завдання в зоні АТО на передовій. “Бути в тилових районах зони АТО чи на передовій – то принципова різниця. Статус УБД мають отримувати лише безпосередні учасники бойових дій”, – вважають у Генштабі.

З огляду на це Генеральний штаб ініціює пропозицію, що поранені в зоні АТО військовослужбовці мають автоматично отримувати статус УБД, як такі, що “кров’ю підтвердили свою діяльність в антитерористичній операції”.

820

Bookmark the permalink.

Comments are closed.