Підприємства більше не будуть «висмоктувати» бюджет з міста?

Будь-яке підприємство, з будь-якою формою власності – комунальне чи приватне, повинно бути прибутковим. Якщо вони не прибуткові, то для чого вони потрібні? Виявилося, що комунальні підприємства, такі як КП «Теплоенергопостач», не приносять жодної гривні прибутку у міський бюджет. Натомість потребують постійного фінансування від міста.

«Якщо комунальне підприємство просто «висмоктує» міський бюджет, то нам більше не треба таке підприємство. Простіше його ліквідувати чи віддати у приватні руки,» – вважає міський голова. – «Приватні підприємства вкладають кошти у будівництво нових котелень та дають нам дешевшу ціну. Підемо тим шляхом, яким пішла Європа, зрозумівши, що державне чи комунальне управління – неефективне, вони віддали котельні у приватні руки. Якщо я буду бачити, що від підприємств поступають заявки на фінансування з бюджету, то я просто розумітиму, що вони – збиткові. Я категорично проти фінансування тих об’єктів, які повинні самі себе забезпечувати, та ще й вкінці року перераховувати місту прибутки».

Всього у нас 42 котельні, 23 з них обслуговує КП «Теплоенергопостач», 14 – КП «Теплокомунсервіс», ще 5 котелень обслуговує “Майстеренерго” в Коцюбинському.

na_vupusknoi

Bookmark the permalink.

Comments are closed.