Золота вода Ірпеня

Як повідомляє КП «Ірпіньводоканал», води в резервуарах Ірпеня немає! Це пов’язано зі збільшенням об’єму споживання води в літній період із середньорічної норми в 5 тис. м3  на добу до 11 тис. м3 .

У зв’язку з цим головний водозабір по вулиці Чехова у місті Ірпені, що забезпечує водою близько 75% міста, 23-24 липня 2015 року буде призупинено з 09-30 до 11-30 та з 13-00 до 16-00, з аналогічної причини подачу питної води буде зупинено і 25-26 липня 2015 року з 10:00 до 11:30 та з 13:00 до 16:00.

«По такому графіку місто буде жити невизначену кількість часу, аж доки не буде реалізоване буріння п’яти нових скважин,» – говорить заступник начальника КП «Ірпіньводоканал» Олександр Маркушин, – «виділено 2 бригади на боротьбу з правопорушниками в приватному секторі, які через аномальну спеку і відсутність дощів щоденно поливають свої городи в необдуманих масштабах. Найчастіше це люди, які навіть не мають лічильна і платять за комунальні послуги за кількістю прописаних осіб у домі. В результаті розхід води на такий один город, як у дев’ятиповерхівки! Радує, що на БКЗ і СМУ проблем немає, а за садочки і лікарні центральної частини міста можете не хвилюватися, туди наша команда регулярно надсилає ємкості з водою. Нехай вже нарешті почнуться дощі!»

Так як же економити воду, запаси якої, як гостро відчули на собі ірпінчани, зовсім не безмежні? Замисліться про те, що біля 200 літрів води у тиждень вдасться заощадити, якщо під час чищення зубів закривати кран! А якщо цю цифру помножити на кількість проживаючих людей, то вийде просто приголомшуючий результат. От і виходить, що жителі Ірпеня щоранку зливають у каналізацію величезну кількість чистої води абсолютно даремно. Якщо замислитися, то навіть приймаючи душ, можна економити. Люди не застосовують воду під час намилювання голови чи тіла, правда? Але мало хто на цей час закручує кран. Також заощадити воду можна під час миття посуду в посудомийній  машині або при пранні, якщо завантажувати пристрої повністю, то можна заощадити приблизно 600 літрів у тиждень. Подумайте про те, скільки води витікає даремно, коли ви чистите овочі, не тримайте кран відкритим, спочатку все почистіть, а потім все помийте.

Цікаві факти про воду:

Якщо використовувати склянку при чищенні зубів, то економиться 5 – 10 л води.

З повністю відкритого крана йде до 15 л води в хвилину.

Через незакритий кран виливається близько 1000 літрів води за годину.

При підтіканні води в унітазі на добу витрачається 40 л води.

Приймаючи душ протягом 5 хвилин, ви витрачаєте близько 100 літрів води.

Наповнюючи ванну лише до половини, ви витрачаєте 150 літрів води.

Звертайте увагу, чи не тече даремно вода з крана. Буває, ми витрачаємо її марно, не помічаючи цього. Дбайливо ставитися до води не складно. Це не вирішить глобальної проблеми, але якщо ми хочемо щось змінити, то потрібно починати з себе.

Золота вода Ірпеня

Золота вода Ірпеня

Bookmark the permalink.

Comments are closed.