Ніколи не пізно навчитися

Грати на гітарі. І нехай для когось ваш музичний талант стане лише приводом для жартів, але для вас це буде спосіб виразити свої емоції. До того ж людина, яка вміє грати, завжди викликає інтерес і повагу, особливо у протилежної статі.

Ризикувати. У вашому житті з’явиться драйв, ви відчуєте впевненість у собі, випробуєте нові відчуття та емоції. Це можуть бути автогонки, якесь незвичне хобі…

Розбиратися в винах. Завжди приємно похизуватися своїми знаннями. І, погодьтеся, корисно бути обізнаним про те, що налито в ваш келих. Варіант: сорти чаю, кави, сиру і т.д.

Готувати. Звичайно, не обов’язково на рівні кращого шеф-кухаря в місті, але вміти красиво і смачно рятувати людей від голоду – це дуже круто. Тому сміливіше починайте вчитися мистецтву приготування кус-кусу, суші, гаспачо, вмінню перфектно оздоблювати салати і страви – і дивуйте друзів і близьких.

Освоїти етикет. Кажуть, дотримання правил ділового етикету – запорука успішного просування по кар’єрних сходах, а знання тонкощів поведінки в суспільстві забезпечить вам прихильність значущих персон.

Займатися самоосвітою. Визнайте, що не пам’ятаєте назви столиць багатьох країн. Є безліч слів, значення яких було б добре дізнатися і принаймні дві-три мови, які було б корисно вивчити. Тож виберіть те, що вам найбільше цікаво, і вивчайте, виділяючи найголовніше і створюючи власний навчальний план.

Розвивати пам’ять. Вчіть вірші, афоризми. Все це не тільки корисно для пам’яті, але й допоможе сяйнути ерудицією в суспільстві.

Цінувати класику. Гомер, Овідій, Шекспір, Хемінгуей, Сковорода, Франко – збагатять ваш духовний багаж. На сторінках мудрих книг ви знайдете відповіді на багато питань і переконаєтеся, що вислів «класика завжди сучасна» – не порожній звук. Заведіть щоденник, куди будете записувати свої враження від прочитаного, цитуйте вислови, які вам сподобалися, у розмові з друзями.

Розуміти себе. Рано чи пізно варто дізнатися –  «Хто я є?», «Який я?» І, врешті-решт, «Чого я хочу?». Допоможе література, тренінги розвитку особистості, самоосвіта з психології та світогляду, а можливо, і зустрічі з психоаналітиком. Європейці, до речі, вважають, що відвідувати психолога варто, як і будь-якого іншого фахівця, регулярно, для профілактики.

І нарешті – ніколи не пізно навчитися всього, чого ви хотіли навчитися в дитинстві. Пам’ятаєте, «от виросту і …»? Виросли, і тепер всі двері для вас відкриті, можете отримати, вивчити і спробувати все, що в дитинстві було недоступне. Часи, коли над вашим «хочу танцювати, як у індійському кіно» сміялися, вже в минулому! Ідіть, вчіться і танцюйте! Все у ваших руках.

15434

Bookmark the permalink.

Comments are closed.