Виводимо на чисту воду заступника начальника Ірпіньводоканалу

Олександр Григорович Маркушин народився 13 квітня 1980 року в Ірпені, одружений, сину 4 роки, з 2010 р. депутат одномандатного виборчого округу № 5, два останні роки – заступник начальника Ірпіньводоканалу.

Він – абсолютно командний гравець, напевно, дається взнаки багаторічна гра у футбол. Охоче взаємодіє, за потреби допомагає, конструктивно реагує на конфлікти, наполягає на цінності кожного у досягненні результату.

Яка у Вас освіта?

О.М.: У мене дві вищі освіти: Київський національний університет будівництва і архітектури (факультет «Міського будівництва») та Національний університет державної податкової служби України, юрист.

Як Ви починали свою кар’єру?

О.М.: Після університету був директором приватного підприємства «Палій». Останні два роки – заступник начальника Ірпіньводоканалу.

Яких змін на Вашу думку потребує Ірпінь? Чого йому не вистачає?

О.М.: Ірпінь вже стає містом європейського значення, поступово все якісно перетворюється і покращується. Це стало помітно після того, як міським головою обрали Володимира Карплюка. Я вважаю, що Ірпеню не вистачає кількох великих супермаркетів та торгівельних центрів, а також стадіонів. Проте останній пункт вже втілюється в життя.

Яким Ви бачите подальше реформування міста?

О.М.: Помітно, що міська влада взялась за медицину – будують 4 амбулаторії, нарешті відновлюються дороги і тротуари, скоро буде реконструйований Будинок Культури.

А який Ваш особистий вклад в розвиток Ірпеня та покращення життя його мешканців?

О.М.: У своєму окрузі я, як депутат, збудував бювет з водоочисною машиною вартістю 5000$. За допомогою міського голови був облаштований сквер Миру.

Які проблемі існували чи існують у Вашому депутатському окрузі? Як вони вирішуються?

О.М.: Першочерговим завданням був ремонт під’їздів, 90% з яких уже відремонтовано за мій власний рахунок. Також було встановлено 5 дитячих майданчиків, відремонтовано 4 покрівлі, заасфальтовано 3 прибудинкові території, виконаний ямковий ремонт по вулицям Мінеральна, Тургенівська та Щаслива за рахунок виділених коштів з міського бюджету.

Давайте поговоримо про якість води в Ірпінському регіоні?

О.М.: Якість води відповідає всім нормам за результатами санстанції.

Але ж існує проблема з водою в Бучі. Вода постачається з підземних вод і її ресурс обмежений. Як вирішити це питання в контексті того, що Ірпінь та Буча дуже швидко забудовуються і потрібно підмикати до системи водопостачання все нові та нові будівлі?

О.М.: Запаси води у Бучі – 3 тис. м. куб. на добу, в Ірпені – 7 тис. м. куб. Та проблема не в різниці запасів, а в тому, що всі мережі водопостачання старі і потребують заміни, хай навіть ми боремося з цією проблемою, і промиваємо все по графіку, проте цього недостатньо. Промивкою труб в багатоповерхівках мають займатися ЖЕКи, які не справляються зі своєю роботою, тому якість води і її чистота дуже від цього страждає.

У Бучі є шанс побудувати свій водоканал і тим самим полегшити роботу Ірпіньводоканалу?

О.М.: Наш регіон – унікальний, зав’язаний мережею Ірпіньводоканалу, як павутина. Буча не зможе, та й не потребує того, щоб будувати свій водоканал. У цьому році вона навпаки передала нам гідромашину, що промиває каналізаційні сітки, вартістю більше 1 млн. грн.!

А який, до речі, стан каналізації?

О.М.: Головний колектор в Ірпені знаходиться під вулицею Українська, 300 метрів уже реконструйовано, цього року виділено 6 млн. грн. на реконструкцію ще 600 метрів. Планується збудувати станцію підйому в сторону Стоянки, а також у Гостомелі і в Бучі. В усіх містах і селищах іде постійна реконструкція мереж каналізації.

Ви збираєтесь балотуватися на наступних виборах? Які у Вас плани?

О.М.: Так, я буду балотуватися. Я не з тих, що починає працювати тільки перед виборами, як Ви вже зрозуміли. Я планую роботу в моєму мікрорайоні в таких напрямках: продовження ремонту покрівель та комунікацій, а також покращення якості проживання ірпінчан за рахунок програми «теплий під’їзд», у рамках якої планується заміна вікон і дверей у під’їздах.

Що б Ви зараз змінили у своєму житті?

О.М.: Я дуже люблю Україну. Я – волонтер, член штабу АТО, 12 разів був на Сході, тому моїм найбільшим бажанням є те, щоб над моєю державою нарешті було мирне небо.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.