Житлові сертифікати, демонтаж реклами та аварійні будинки: за що сьогодні голосували на виконкомі

Сьогодні в Ірпені відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. На ньому розглянули питання щодо видачі житлових сертифікатів на компенсацію за повністю знищене житло, затвердження переліку аварійно-небезпечних будінків та демонтажу незаконно встановленої реклами. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин на своїй сторінці у фейсбуці.

Зокрема, на засіданні ухвалили видати додатково 8 сертифікатів на компенсацію за повністю знищене житло. Раніше 42 сертифікати вже було отримано ірпінцями на суму понад 160 мільйонів 410 тисяч гривень.

Також виконком затвердив перелік аварійно-небезпечних будінків, які будуть демонтовані. До нього увійшло 38 обʼєктів, усі вони були зруйновані внаслідок російської агресії на території Ірпінської громади.

«Майже по усім цих житлових будинках вже видано сертифікати або ж будуть видані найближчим часом, щоб мешканці могли податися на програму відшкодування єВідновлення і купити нове житло», — додав Олександр Маркушин.

Окрім цього, відкоригували та знизили на 52% тарифи на теплопостачання КПП «Теплоенергопостач» ІМР для бізнесу у нежитлових приміщеннях, які обслуговує підприємство.

Багато уваги сьогодні приділили запитам КП «Управління благоустрою міста». «Вже три тижні підприємство проводить рейди і фіксує порушення під час встановлення зовнішньої реклами. За результатами перевірки демонтують 18 таких об’єктів. Також буде демонтовано 10 самовільно встановлених обмежувачів руху на вулиці Садова, 52 та Центральна, 6. Наголошую, що під час війни міська рада взагалі не дає дозвіл на їх встановлення. Поважайте комфорт мешканців!», — зазначив мер міста.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.