Еліна Світоліна приїхала в Ірпінь подивитися, як відновлюється ЖК «Мюнхаузен» (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

 «Це – ЖК «Мюнхаузен» на вулиці Київській в Ірпені. У березні 22-го року він потрапив під артилерійський обстріл і був сильно пошкоджений. А у червні цього року розпочалася його активна відбудова, яка триває і зараз».

«Мюнхаузен» відновлюється у межах платформи UNITED24 під патронатом колишньої першої ракетки України Еліни Світоліної. Вона закликала світ допомогти відновити ЖК у лютому цього року. А сьогодні приїхала побачити результати відбудови. На відновлення «Мюнхаузену» зібрали 127 тисяч доларів.

Еліна Світоліна, українська тенісистка й амбасадорка UNITED24:

«Нам допомогли донори з різних країн. Це були «Grammarly», вони дали 80 тисяч доларів. Я також додала своїх 20 тисяч доларів. І потім вже були донори з усього світу, які донатили на UNITED24. Це супер, що нам вдалося закрити цей збір».

За 4 місяці відбудови тут зробили чимало. Відремонтували покрівлю й монолітні перекриття, вставили вікна та вхідні двері. Вже частково відремонтували фасад та місця загального користування.

У ЖК 130 квартир. У більшість із них уже повернулися мешканці, розповідає голова правління ОСББ «Мюнхаузен».

Анатолій Лютко, голова правління ОСББ «Мюнхаузен»:

«Зараз у будинку постійно проживають близько 70 квартир. Так, 6—70 квартир постійно люди живуть. З сім’ями, дітки ходять в школу й садочок, налагоджують свій побут».

Завершити відновлення будинку планують у травні 2024 року.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«До травня 24-го року терміни стоять, тому кінця цього року і всю весну будуть проводитися капітальні ремонти цього будинку ремонтні роботи не зупиняються ні на день. Зараз робітники навіть графік свій випереджають».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.