Журналіст Дмитро Слинько: Ірпінь – несподіване туристичне місце

Журналіст Дмитро Слинько побував в Ірпені і поділився своїми думками. Про це повідомили на офіційному сайті інтернет-видання Моя Київщина.

“Ірпінь – це абсолютно несподіваний напрямок для туризму, але ми з Євгенією Слинько таке любимо. На байдарках і велосипедах ми тут бували і раніше, а зараз вирішили експериментально з’їздити в форматі міського туру”,- розповів Дмитро.

За словами журналіста, каталізатором послужила нова набережна Ірпеня, місяць тому промайнула за вікнами львівського поїзда. Трикілометрова прогулянкова доріжка йде від пляжу і дачі Чоколова до самої Романівки. Набережна ще under construction, але вже рясніє сучасними скульптурами, містками, лавочками та іншими сміливими рекреаційними рішеннями. Ще десяток років тому, катаючись тут на велосипеді, не міг би подумати, що тут з’явиться таке. Приємно виглядає і парк “Незнайко” недалеко від вокзалу, хоча величезна пташка біля входу дивиться на тебе як на джерело протеїну.

“Привокзальна територія симпатично облагороджена. Пішохідну алею від вокзалу до “Незнайка” оформлена з античним розмахом і барокової розкішшю. Та й взагалі місто – коктейль Молотова з сучасних новоділів і залишків “тієї Одеси”. Але при цьому від побаченого не нудить, як це часто буває з новою київською забудовою”,- додав Дмитро.

“З смачненького – кіоски “Кулиничі”, вигідно відрізняються від “Київхліба” наявністю не тільки каву і булочок, але і повноцінного обіднього меню. Рекомендується харків’янам, у яких немає часу з’їздити на історичну батьківщину, а ностальгія накриває. Є кафе і солідніше – наприклад, “Штопор”. В цілому місто залишає цікаве враження. Це точно не спальний район Києва (словом “Ірпінь” тут брендованих все, що попалося під руку), але і точно не райцентр Київської області (хоча б за кількістю пристойних кафе та інших осередків споживання)”,- зазначив чоловік.

Із захопленням Дмитро розповів, що “місцями навіть здається, що потрапив в прикордонне містечко Польщі або Угорщині – якийсь там Захонь”.

“Однозначно рекомендуємо Ірпінь для одноденної вилазки з Києва – особливо навесні / влітку, особливо з дітьми. Ну і на байдарці по річці Ірпінь, якщо вона остаточно не висохне через наш африканський клімат”,- підсумував журналіст.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.