У Франції зацікавились ляльками, виготовленими ірпінчанкою

Затишне місто Руї, що на півночі Франції, привітно й дуже зацікавлено зустріло українську ляльку, яка вперше була представлена на щорічному фестивалі-ярмарку, присвяченому новорічним святам. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook лялькарка Тетяна Федорова.

“Представники мерії на чолі з мером міста довго не відходили від нашого столика. Розпитували про кожну ляльку, її національні особливості, техніку виконання”, – зазначила Тетяна Федорова.

За словами  ірпінчанки,  чимало відвідувачів та й самих учасників заходу, а серед них були емігранти з України, Польщі, Словенії, намагалися розмовляти українською, згадували, хто звідки, розпитували, раділи зустрічі й дуже співчували. Адже вболівають за долю України.

Нагадаємо, Тетяна Федорова має звання заслуженого майстра народної творчості України, є лауреатом мистецьких премій ім. Данила Щербаківського (2009 р.), ім. Петра Верни (2013 р.) та премії “Київ” ім. Сергія Колоса (2018 р.). Ірпінська майстриня – учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури і мистецтв України “За сумлінну працю та високий професіоналізм” (2003 р.), багатьма іншими дипломами і грамотами. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва й Національної спілки журналістів України.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!



Bookmark the permalink.

Comments are closed.