Засідання комітету громадської ради при КОДА

Під керівництвом голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри відбулося засідання комітету громадської ради при КОДА по запобіганню корупції і дотримання законодавства у державних та правоохоронних органах. На засіданні розглянули найбільш резонансні питання, які сколихнули громадськість Київщини упродовж останніх кількох тижнів – побиття активістів у Ірпені, ведення незаконної вирубки лісових насаджень.

«Усі земельні суперечки між громадськістю та забудовниками повинні вирішуватися цивілізовано, шляхом діалогу, а не застосуванням фізичного насильства. Неприпустимо, щоб у правовій державі із демократичною владою земельний спір «вирішувався» побиттям. Нині у громадськості загострене відчуття справедливості, і наше завдання – перевести конфлікт у конструктивне русло та у правове поле. Необхідно розібратися з документами, які є у цій справі, зібрати потрібні матеріали і таким чином допомогти суду. Для цього має бути злагоджена співпраця відповідних органів. Важливо, щоб спір вирішувався у правовій площині», – зазначив Володимир Шандра.

Для вирішення низки конфліктних земельних питань на Київщині, які породили гострі суперечки між громадськістю та забудовниками, голова Київської ОДА цього тижня підписав розпорядження про створення відповідної Комісії, яка перевірятиме стан дотримання земельного законодавства в області. Дмитро Христюк, відповідальний за вивчення земельних конфліктів, доповів, що представники КОДА вже чотири рази виїжджали до Ірпеня для з’ясування фактів та врегулювання ситуації.

Джерело: imr.gov.ua

Bookmark the permalink.

Comments are closed.