За рік ірпінські травматологи виконали понад півсотні артроскопічних операцій

Рівно рік тому лікарі травматологічного відділення Ірпінської центральної міської лікарні Євген Рапйов та Олександр Юрчишин проходили стажування у мюнхенському медичному центрі “Артрекс”. За цей час, завдяки удосконаленій техніці та новим навичкам ірпінські травматологи провели понад півсотні атроскопічних операцій на суглобах.

“На сьогодні у відділенні ми маємо усю потрібну техніку для проведення складних операцій на суглобах і не тільки. Рік тому ірпінський міький голова Володимир Карплюк особисто подарував нам електронно-оптичний перетворювач, артроскопічну стійку. Також завдяки його допомозі наші лікарі отримали змогу поїхати до Німеччини і там перейняти досвід європейських колег з проведення артроскопій колінного і ліктьового суглобів та глибше вивчити малоінвазивні техніки фіксації. Ми дуже вдячні за таку підтримку!”, – розповів завідувач травматологічного відділення ІЦМЛ Петро Ксеник.

Артроскопія – мініінвазивна хірургічна маніпуляція, що проводиться з діагностичною та лікувальною метою при захворюваннях суглобів. Артроскопія є сучасним малоінвазним оперативним методом візуального обстеження внутрішніх структур суглобу і вмісту суглобової пазухи,  а також лікувального впливу на них, за допомогою тонких оптичних і механічних приладів.  Слово «артроскопія» бере походження від двох грецьких слів, «arthro»,- суглоб, і «skopien» , – дивитися. Термін буквально означає «дивитися у суглоб» . Виконується дана маніпуляція за допомогою артроскопу.

Нагадаємо, що у грудні 2016 року у травматологічному відділенні Ірпінської центральної лікарні відкрили новий операційний блок. До того лікарі-травматологи вимушені були ділити операційну з колегами із хірургічного відділення. Тепер ірпінські травматологи мають змогу проводити широкий спектр оперативних втручань, а пацієнтам з регіону не доводиться їздити на обстеження та лікування до столиці.

Крім того, минулого тижня в Ірпнській центральній лікарні було проведено дві операції із ендопротезування колінного та кульшового суглобів. Завдяки співпраці з Інститутом травматології та ортопедії міста Києва ірпінські травматологи будуть і надалі удосконалювати свої знання у цьому напрямку і проводитимуть такі операції й в Приірпінні.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.