Грип 2018: найдієвіші способи профілактики

Грип   ̶  це гостре респіраторно-вірусне захворювання, котре передається повітряно-крапельним шляхом. Щорічно він мутує, у результаті чого з’являються нові штами. І щоразу їм дають нову назву «Гонконг», «Брісбен», «Каліфорнія», а нині «Мічеган». Назви красиві, але ось грип щоразу стає все більш агресивнішим і несе за собою страшні ускладнення.

Жахливий він тим, що розвиток захворювання відбувається дуже швидко. Якщо при звичайному ГРВІ організм поступово слабшає, знаходячи нові симптоми та плавний підйом температури, то при грипі ці процеси значно прискорюються.

Найдієвішим способом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час введення вакцини – початок осені. Втім, щеплення можна робити й пізніше – упродовж всього сезону грипу. Варто зазначити, що після введення вакцини імунітет формується вже через 7-14 днів.

Крім вакцинації, варто також вести здоровий спосіб життя та дотримуватися простих порад, щоб уникнути хвороби:

  • Якщо ви захворіли – візьміть насамперед лікарняний і сидіть вдома. Грип швидко передається, тому так званий «трудовий героїзм» лише сприятиме поширенню інфекції.
  • Уникайте близького контакту з людьми, у котрих застуда, нежить або кашель.
  • Намагайтеся не торкатися обличчя, адже на руках є дуже багато мікробів.
  • Прикривайте серветкою ніс і рот під час кашлю та чхання – це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  • Часто мийте руки, це допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  • Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення та поверхні до котрих часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  • Вживайте велику кількість вітамінів, які активізують захисні функції організму .
  • І наостанок, привчіть себе до корисних звичок. Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

 

Отож бережіть себе та свої близьких, і ніколи не хворійте!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.