В Ірпені встановлять інформаційні табло з часом прибуття маршруток

В Ірпені планують встановити інформаційні табло, які показуватимуть час до прибуття маршрутного таксі. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк. 

“Навесні запускаємо в Ірпені новий інформаційний проект. Плануємо на п’яти зупинках громадського транспорту встановити інформаційні табло, які показуватимуть час до прибуття маршрутного таксі. На вулиці Северинівській – зупинки “маг-н Бджілка” та “парк Стельмаха”, на Соборній – зупинка “вул. Тургенєвська”, на Університетській – зупинка “Університет”, на вулиці Мечнікова – зупинка “ЖК Синергія”, – розповів Карплюк.

Мова йде про п’ять міських маршрутів – №6,7,8,19 та 18+6, автобуси яких будуть обладнані спеціальними GPS-маячками, що передаватимуть сигнали на табло. Крім того, у табло будуть вмонтовані камери відеоспостереження, а в опорі табло – розетки для підзарядки гаджетів. Також поруч буде доступний WI-FI. “Плануємо, що уся система буде живитися від сонячних батарей. У Європі інформаційні табло на зупинках – давно звична справа. Багато українських міст теж мають таку систему, і, як показує практика, це значно підвищує комфорт мешканців і гостей міста. За зразок ми беремо місто Львів. Після пілотного тестування зберемо відгуки мешканців Ірпеня щодо такого нововедення. Якщо отримаємо схвальну оцінку громади, будемо запускати систему електронного оповіщення по всьому місту”, – зазначив мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.