Які продукти не можна зберігати в холодильнику

КАРТОПЛЯ 

Ви ніколи не помічали, що картопля-пюре з бульби, яка зберігалася в холодильнику, має солодкий присмак? Через високу вологість у картоплі починає виділятися крохмаль, а це – зайві калорії і додатковий цукор. Крім того, якщо ви посмажите картоплю з холодильника, вона стане небезпечною. В ній утворюється акриламід – речовина, що підвищує ризик виникнення раку у щурів!

Де ж зберігати картоплю у квартирі? Якщо не знаєте, куди подіти мішок бульби, можна використовувати текстильні органайзери для зберігання овочів. Якщо такого дива у вас нема, то згодяться звичайні кошики із лози.

ЦИТРУСОВІ 

Найбільший ворог цитрусових – конденсат. Саме через нього фрукти починають зморщуватися, покриватися пліснявою і гнити.Тому їх потрібно загортати в пергамент і зберігати у шафі. Плівка лише сприяє утворенню краплинок води на шкірці, а ось папір – запобігає швидкому псуванню фруктів.  Якщо ж вам захочеться випити холодний фреш, то дістаньте апельсини з шафи, покладіть в холодильник буквально на 2 годинки – а потім зробіть прохолодний напій.

ХЛІБ

Через високу вологість та низьку температуру хліб у холодильнику стає вологим і жорстким. Де є волога, там з’являється пліснява. Тому хліб з холодильника  може навіть викликати розлад шлунку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.