Матеріальне забезпечення від Фонду соцстрахування отримали 1,5 млн українців

З початку 2018 року Фондом соціального страхування України було профінансовано надання матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (компенсація втрати заробітку за час перебування на лікарняному), допомоги по вагітності та пологах і допомоги на поховання для понад 1,5 млн осіб. Про це повідомила прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (враховуючи догляд за хворою дитиною) і у зв’язку із вагітністю та пологами перераховується Фондом на окремий поточний рахунок роботодавця для виплати працівникам не пізніше 10 робочих днів з дня отримання від страхувальника заяви-розрахунку. Усі виплати здійснюються Фондом соціального страхування в повному обсязі.

Право на матеріальне забезпечення від ФССУ мають усі застраховані – громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншої діяльності.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу (за умови наявності страхового стажу від 6 місяців, у разі меншого стажу розмір допомоги не може перевищувати двократний розмір мінімальної заробітної плати).

Розмір допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від страхового стажу застрахованої особи: від 50% середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Допомога на поховання призначається сім’ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть застрахованої особи і не може бути меншою за розмір прожиткового мінімуму.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.