Як завжди підтримувати концентрацію

Кожна людина  хоче мати більше вільного часу та швидше справлятись з поставленими завданнями. Слабка здатність концентруватися може виражатися по-різному. Ми підготували для вас правила, при  дотриманні яких ви будете ефективніше ефективніше використовувати свій час.

  1. Чітко встановлюйте час на роботу.

Поставте таймер на півгодини і переконайтесь, що цей час Ви присвятите виключно роботі. Ніякого телефона, електронної пошти, Facebook – тільки робота. Такий підхід допомагає концентруватися на роботі і в офісі, і поза ним.

  1. Спробуйте техніку Помодоро

Ця техніка дуже проста і в той же час досить ефективна. Її придумав Франческо Чирилло в 80-тих. Техніка полягає в тому, щоб працювати достатньо інтенсивно 25 хвилин, а потім обов’язково 5 хвилин відпочивати. Таке чергування роботи та відпочинку допомагає краще фокусуватися на виконанні завдання і не так швидко та сильно втомлюватись.

  1. Давайте собі можливість суміщати приємне з корисним

 Зробіть свій графік роботи таким чином, щоб у вас була можливість періодично щось читати чи переглядати в Інтернеті. Інформація може не бути пов’язана з трудовим процесом, але такі переривання приносять позитивні емоції, що покращує якість роботи.

  1. Купіть компактний безпровідний роутер

Дане пристосування дозволить вам завжди мати доступ до Інтернету, де б ви не були. Це дає додаткові переваги, особливо якщо ваша робота безпосередньо пов’язана з Інтернетом або вам потрібно постійно спілкуватися.

  1. Зберігайте завжди на комп’ютері завдання, які можна виконати без підключення до Інтернету

В поїздках все-таки бувають перебої з Інтернетом. Для таких випадків у вас повинні бути завдання, які можна виконати і без безпосереднього доступу до мережі.

  1. Дотримуйтесь правил постановки завдань

Ставте перед собою три задачі, які повинні бути виконані перш за все. Це і буде вашим пріоритетним списком. Як тільки завдання будуть зроблені, можна приступити до пошти, чату та так далі, але тільки після завершення роботи.

  1. Носіть хороший органайзер

Як, наприклад, продукт під назвою Grid-It! від Cocoon. Це портативний органайзер, який допоможе вам завжди мати в руках необхідні документи, папки, канцтовари, зарядки, переносні жорсткі диски і так далі. Все, що допомагає не відволікатись від роботи, а навпаки, завжди мати можливість швидко вирішити проблему.

  1. Не забувайте про список справ

Можете використовувати ті програми, які найкраще допоможуть вам при організації вашого особистого часу.

  1. Користуйтесь наушниками

У громадських місцях використовуйте наушники, краще вакуумні. Це допоможе не тільки не відволікатись на шум, але і дасть всім зрозуміти, що ви щось зайняті.

  1. Розділіть завдання на місця, де їх можна виконати

Під час подорожей це дуже допомагає організувати свою роботу. Розділіть завдання на ті, які можна виконати в аеропорту, в авто, в черзі. Спочатку це досить важко, але згодом ви зрозумієте, що такий поділ дуже полегшує життя. Так само розбивати завдання потрібно і за характером їх виконання. Якщо завдання рутинні і не вимагають особливої ​​творчості, їх можна виконувати в громадських місцях, наприклад, в кафе, в дорозі. Завдання, які вимагають більшої творчості краще, все-таки, робити у місцях, де вас ніщо не буде відволікати.

Пам’ятайте також про те, що іноді треба робити перерви, слухати музику або щось почитати, щоб потім з новими силами повернутися до роботи. Якщо ви правильно сплануєте свою роботу поза офісом, це полегшить вам виконання завдань. Тепер, після повернення на робоче місце, у вас не буде величезної кількості проблем, які накопичилися за вашим відсутністю.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.