Вони працюють в Ірпені: головний лікар регіону Андрій Тумасов

Уже майже 2 роки Ірпінь знають як місто здоров’я. Амбітні плани закріплені у Стратегії розвитку до 2020 року і крок за кроком реалізуються у спільній роботі команди професіоналів. За здоровя у ній відповідає головний лікар регіону Андрій Петрович Тумасов – акушер-гінеколог вищої категорії. 

Має диплом менеджера та більш як 30-літній досвід роботи у медицині. Саме він ствонив перший на Донеччині Центр безпліддята є одним із творців відомої клініки «Ісіда». На посаду головного лікаря Ірпінської центральної міської лікарні Андрій Тумасов заступив у квітні 2015-го.

Безымянный

“Основна задача, яка була поставлена переді мною мером, зробити все, щоб підвищити якість медичних послуг в Ірпені та Ірпінського регіону. Тому я почав свою діяльність з повного та глибокого аудиту всіх медичних закладів”, – розповів Тумасов.

Результат аудиту був не надто втішним, проте очікуваним. Сфера державної медицини Приірпіння залишала бажати кращого. З’ясувалося, що медичні установи регіону навіть не мали потрібних дозволів на свою діяльність. За словами Тумасова, вони підготували необхідні документи, подали їх та отримали акредитаційний сертифікат. 

А далі пішли зміни та реформи. У місті створили мережу амбулаторій сімейного типу. Вони дозволили мешканцям Ірпеня отримувати первинну медичну допомогу у своїх мікрорайонах. Для найменших пацієнтів відкрили сучасну дитячу поліклініку. На Київщині закладів такого рівня немає.

“Ми відкрити мамологічний центр. Аналогів йому у Київській області немає. Він дозволяє прийти жінкам в одне місце й отримати повне обстеження, діагностику, при необхідності – амбулаторне лікування щодо захворювання молочних залоз”, – зазначив Андрій Тумасов.

Активна фаза реформування медицини регіону не припиняється. Нещодавно у центральній лікарні обладнали новий операційний блок, а в поліклініці завдяки державно-приватному партнерству з’явився стоматологічний рентгенкабінет із сучасною цифровою технікою. До таких темпів розвитку працівникам медичної сфери Ірпеня довелося звикати.

Сьогодні у підпорядкуванні головного лікаря Ірпеня майже 1500 медичних працівників. Кожен із них вже знає, що у разі труднощів може звернутися до керівника. Вихід будуть шукати разом.

Тумасов запевняє, що без такого контакту, без взаєморозуміння вдасться змінити медицину на краще.

2017-й оголошено роком медицини в Ірпені. В Андрія Тумасова на нього особливі плани і сподівання. Має стартувати інформатизація медицини регіону, продовжиться будівництво великого медичного центру. Також є намір почати підготовку до сертифікації по міжнародній системі контролю якості ІSO. В області за ціэю системою не працює ще жоден медичний заклад.

Ірпінь чекає продовження змін на краще. І все обов’язково буде. “Коли ти бачиш, що твої зусилля втілюються в реальність, приносять користь і закладам і пацієнтам, це найбільший стимул для того, щоб працювати, розвиватись і змінювати все довкола”, – підсумував головний лікар Ірпеня.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.