Володимир Карплюк подякував за допомогу містам-побратимам Ірпеня з нагоди Дня благодійництва

Голова Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк привітав міста-побратими з Днем благодійництва та подякував їм за ту допомогу, які вони надали Ірпеню у складний час відновлення.

«Щороку у світі 5 вересня відзначається День благодійництва. Цього дня від імені Ірпінської громади та Фонду відновлення Ірпеня я дякую містам-побратимам Ірпеня з усіх куточків світу за ту допомогу, які вони надали Ірпеню у складний час відновлення», — написав на своїй сторінці у фейсбуці Володимир Карплюк.

Він розповів, що місто Кашкайш (Португалія) виділило 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка «Віночок» по вулиці Київській в Ірпені, надало газові обігрівачі, генератор тощо.

Також він подякував місту-побратиму Борна (Німеччина), тодішній мер якого Сімоне Людтке організувала прихисток для 200 жінок та дітей з Ірпеня. «Ми завжди Вам вдячні за це, дорога Сімоне. Місто Борна також передало Ірпеню майже 100 шкільних столів та стільців; інструменти та комунальну техніку, зокрема, новий навантажувач Bobcat S550; генератори; 75 кухонних печей обігріву; меблі для укриттів; 3000 хірургічних халатів та масок. Борна зібрала в перші дні на потреби ірпінців для перебування у Німеччині 50 тис євро. Також пані Сімоне разом із радницею міського голови з питань міжнародної співпраці Оксаною Сулимою організували лікування в Борні 8 важкопоранених військовослужбовців Нацгвардії. Разом із мером Ірпеня Олександром Маркушиним ми провідували їх під час лікування», — зазначив Карплюк.

Голова Фонду відновлення Ірпеня також розповів про допомогу, яку надали інші міста-побратими.

«Район Алітус (Литва) передав генератор з мобільною установкою і авто швидкої допомоги, заповнений ліками та у скрутний час надали 318 місць в міському готелі для мешканців Ірпеня, які рятувалися від війни. Також Алітус в перші дні організував транспорт до українсько-польського кордону для перевезення жінок, дітей та літніх людей. Алборая з Іспанії, а саме Фонд «Juntas Por La Vida», теж допомогають не лише громаді Ірпеня: евакуювано до Іспанії більше 1500 українських біженців, яких вони зустрічали на українсько-польському кордоні. Польське місто Піш прийняло в себе близько 200 мешканців Ірпеня та надали гуманітарну допомогу. А інше польське місто – Бидгощ – організували цього літа відпочинок у Польщі дітей з Ірпінської громади. Грузинська Мцхета та іспанська Герніка придбали генератори. Італійська Монца готується прийняти вчителів з Ірпеня для підвищення кваліфікації. Розвиток побратимства ми плануємо з містами Азербайджану. Компанія SOCAR відбудувала та утеплила ліцей №12 в Ірпені», — додав Володимир Карплюк.

Завдяки співпраці з Маямі (США) було проведено безпрецедентну акцію з передачі зброї Національній поліції України. За словами Володимира Карплюка, Мілвокі (США) готується передати обладнання для покращення якості інтернет-зв’язку за будь-якої ситуації з енергетикою в школах Ірпеня. Також Мілвокі неодноразово передавали гуманітарну допомогу.

«Я перерахував не всіх благодійників і не всю ту допомогу, яку надали Ірпінській громаді, розповівши про внесок міст-побратимів. Але ми вдячні кожному, хто допоміг Ірпеню у скрутну хвилину – у Вас велике серце, сповнене любові до Ірпеня та України!», — підсумував Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.