Сапери Мунварти розмінували 1800 м2 у селі Забуччя

Служба розмінування Муніципальної варти Ірпеня протягом п’яти днів обстежувала 1800 м2 території села Забуччя Ірпінської громади. Нічого вибухонебезпечного не знайшли. Після розмінування цією ділянкою можна спокійно користуватись.

Начальник служби розмінування Мунварти Яків розповів журналістам ITV, як проходив процес обстеження та розмінування. За його словами, у перші дні спеціалісти проводили технічне обстеження. Вони виявили капаніри для військової техніки, декілька окопів та воронки від розривів снарядів.

«Коли вже почали ходити прямо по території, розміновувати, перевіряти, то зі знахідок у нас є залишки ракети, а саме — її акумуляторна частина, частина маршового двигуна, а все інше це уламки, просте залізо», — розповів він.

Також сапери служби розмінування хочуть обстежити ще одну ділянку у Забуччі — 15-20 соток. Але для початку шукають якісь ознаки, що там можуть бути вибухонебезпечні предмети.

«Нам потрібно проаналізувати факти можливе там якесь замінування чи нерозірвані снаряди. Коли у нас є для цього передумови, то починаємо усі процеси. Коли все тихо, все добре, сусіди і поліція кажуть, що тут нічого не було, тоді ми робимо лише візуальний огляд», — зазначив начальник служби розмінування.

Нагадаємо, кожен мешканець Ірпінської громади може повідомити про вибухонебезпечну знахідку на «Гарячу Лінія» Муніципальної варти Ірпеня, за телефоном: (073) 070-05-57, (068) 379-92-27, (04597) 60-400. Ця гаряча лінія працює цілодобово.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.