Із залишків зруйнованих будівель побудують нове житло

З відходів зруйнованих під час боїв багатоповерхівок у Гостомелі зведуть нові будинки. Це не здешевлює будівництво, але розв’язує проблему мільярдів тон будівельного сміття, яке нікуди дівати, повідомляє ZAXID.NET

У Гостомелі почали використовувати технологію, запропоновану французами і використану у Бейруті під час відбудови порту після вибуху у 2020 році.

«У Гостомелі біля військової частини французька компанія демонтувала чотири зруйновані росіянами будинки на три і п’ять поверхів. Будівельне сміття розібрали на фракції: залізобетон, цегла, метал, пластик, дерево, скло, азбест. Залізобетон і цеглу подрібнили. Їх використають при будівництві нового житла. Азбест, шкідливий для людей і довкілля, запакували й вивезли на окремий полігон, де його зберігають», — зазначається у публікації.

Розбірку руїн було розпочато ще на початку року. Із чотирьох будинків вийшло 15 тис. тонн будівельного сміття, яке пройшло дослідження на безпечність для повторного використання. Згідно з результатами, із цього сміття можна виробляти бетон хорошої якості. Залишки цеглин підуть на заливку котлованів. Найдрібнішу фракцію будуть додавати в бетон. 

Знесення будинків фінансував французький уряд.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.