Володимир Карплюк: причин завітати в Ірпінь чимало!

Ірпінь – одне з найбільш мальовничих і легендарних міст Київщини. Розташоване на березі однойменної річки, в оточенні вікових лісів, на північно-західній околиці столиці. За багату мистецьку спадщину Ірпінь називають Українським Парнасом, а за потужний і стрімкий розвиток протягом останніх років – Українським дивом. Про це розповів голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк у своєму блозі. 

“Щойно заїхавши в Ірпінь Ви побачите чисті вулиці і якісні дороги, “вишиті” тротуари і оригінальні скульптури, красиві площі і затишні парки. Саме за рекордну кількість створених і оновлених зелених зон, – і це підтверджено Національним реєстром рекордів України, Ірпінь називають містом парків. За чотири роки тут з’явилося вже шість упорядкованих, доглянутих парків, де створено гарні умови для комфортного відпочинку дітей і дорослих – парк ім. Володимира Правика, “Дубки”, “Покровський”, парк “Центральний”, парк Письменників та парк Перемоги, частина якого облаштована спеціально для дитячих розваг і присвячена всесвітньо відомому літературному герою Незнайку, придуманому ірпінцем Миколою Носовим”, – повідомив Володимир Карплюк.

За його словами, особливою гордістю міста є сучасна центральна площа, повністю реконструйована влітку 2016 року разом із вулицею Шевченка. Тоді тут з’явилися архітектурні композиції з колонами та витонченими венеціанськими ліхтарями, дивовижні авторські скульптури музикантів і пір року. Родзинкою площі є співочі кольорові фонтани, які рятують перехожих від літньої спеки і дарують багато яскравих емоції дітям.

“Пам’ятник Тарасові Шевченку – це також те, що Ви обов’язково маєте побачити в Ірпені. Його називають одним з найкрасивіших пам’ятників Кобзареві в Україні і світі. На відміну від традиційного зображення Шевченка статечним похмурим чоловіком, тут Тарас постає молодим художником на тлі символічної палітри з героями своїх відомих літературних творів”, – зазначив Карплюк.

Неподалік від центральної площі розташувалася новостворена площа Творчого Духу. У її центрі – однойменна стела, що нагадує про мистецьку славу Ірпеня та надихає усіх до нових звершень.

На думку Володимира Карплюка, саме славетні літературні традиції і багата мистецька історія є тою родзинкою Ірпеня, що вирізняє його на тлі сотень українських містечок і наче магнітом притягує гостей з різних куточків України і світу. У місцевому Будинку творчості письменників жив, творив і продовжує збиратися весь цвіт української літератури. Саме тут народилася славнозвісна “Рідна мати моя…” Андрія Малишка. Тут Олесь Гончар надиктовував дружині знаменитий роман “Собор”. Тут Майборода вперше наспівав свої “Білі каштани”, а Натан Рибак писав “Переяславську раду”.

“Остап Вишня, Максим Рильський, Панас Мирний, Іван Карпенко-Карий – перелічити імена всіх класиків, що творили свого часу в Ірпені одним абзацом неможливо. Але кожен, хто загляне до оновленого парку “Письменників” може пройтися улюбленими стежками цих митців, торкнутися дерев, що їх надихали і, навіть, відшукати таємничі підземні ходи, що за переказами пронизують територію Будинку письменників “Ірпінь””, – розповів Карплюк.

А нещодавно неподалік Будинку письменників з’явилося ще одне місце для натхнення і відпочинку – сучасна набережна біля річки Ірпінь. Тут на гостей і мешканців міста чекають зручні пішохідні та велодоріжки, паркінг, лавочки для відпочинку, дитячий майданчик, місця для рибалок, зона барбекю та облаштований міський пляж з чистим піском та лежаками.

“Причин завітати в Ірпінь чимало! Кожен тут знайде щось для себе: митець – натхнення, спортсмен – сучасні стадіони і спортивні майданчики, гурман – атмосферні кав’ярні та авторські кафе. Ірпенем можна повільно прогулюватися пішки чи здійснити захопливу велоекскурсію новими велосипедними доріжками. Але приїхати сюди треба неодмінно! Гарантую вам незабутні яскраві враження!”, – підсумував Володимир Карплюк.

Читайте також: Що зроблено в Ірпені за останні три роки?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.