Ірпінь – рекордсмен по кількості реконструйованих парків та скверів

Ірпінь потрапив до Національного реєстру рекордів України за найбільшу кількість реконструйованих та збудованих за два роки парків і скверів. Про це написав Ірпінський міський голова Володимир Карплюк у своєму блозі.

5804da57c86f0

“Ще 2 роки тому, восени 2014 року, в Ірпені почали реконструювати перший сквер. Сьогодні його знають за ім’ям видатного ірпінського художника Володимира Сидорука. Але тоді ніхто не думав і не мріяв про якісь рекорди”, -розповідає Карплюк. На той час у місті практично не було культурно облаштованих паркових зон. А ті ділянки зелених насаджень, які називалися парками, були занедбаними і не придатними для відпочинку. Більше того, деякі з них мали шанс «зарости» багатоповерховими будинками, адже були в оренді та частково у приватній власності. Наприклад, парк “Дубки” і “Центральний”.

irp11-1024x576

За словами мера Ірпеня, сьогодні, створюючи сучасні парки та сквери в Ірпені, вирішується багато питань водночас. Насамперед, це місце для зручного і приємного відпочинку для мешканців і гостей міста. “Більше того, статус парку чи скверу – це захист зеленої зони від забудов, це власність територіальної громади. Cлід додати, що охайні парки та сквери – це зміна міського простору на краще, прикраса нашого дому і європейський вигляд міста”, – зазначає Володимир Карплюк.

Наступного року у планах мерії – розпочати реконструкцію міського парку Перемоги, який є найстарішим парком на Приірпінні. Крім того, саме зараз триває судовий процес щодо повернення громаді всім відомого парку ім. Стельмаха. “Також ми готові допомогти Спілці письменників України та привести до ладу і легендарний парк Будинку творчості в Ірпені, поміж дерев якого прогулювалися видатні українські літератори” – говорить очільник Ірпеня.

57_big

Наразі Ірпінь може позмагатися за рекорди на всеукраїнському рівні не лише парками. Лише за останні два роки у місті було створено і введено в експлуатацію більше інфраструктурних об’єктів, ніж будь-де на Київщині.

Зокрема, торік було відкрито новий комунальний садочок “Бджілка”, а до кінця цього року збудують ДНЗ “Колібрі”. У процесі будівництва ще один дитсадок, відкриття якого буде наступного року. І це також може стати рекордом сучасної України за кількістю збудованих у місті дитячих садків за два роки.

Лише за рік відкрито три амбулаторії сімейного типу. Кілька днів тому в Ірпені почав працювати новий мамологічний центр. Активно працюють і над великим медичним центром, де функціонуватиме пологовий будинок, дитяча лікарня, гінекологія, дитяча реанімація, різноманітні діагностичні відділення.

 

“Ми пишаємося дорогами, які тепер має Ірпінь. Тільки за рік здійснено капітальний ремонт близько двадцяти автошляхів. Вулиці змінилися не лише ззовні, а й зсередини: повністю замінені комунікації, облаштована зливова каналізація” – підкреслює Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.