Вогонь і вода ірпінських МНСників

Надзвичайники Ірпеня і взимку і влітку стояти на сторожі міста, щоб жодна стихія не вплинула на його життєдіяльність. В Ірпені лише одна міська пожежна частина, 41 працівник якої бореться з вогнем та з водою.

З квітня по жовтень актуальна тема — горіння торф’яників, узимку і навесні — підтоплення міста. Також важливо відзначити: щодня виникають екстрені ситуації — побутові пожежі, з якими, знову ж таки, борються наші, ірпінські, МНСники. Ця структура не в пошані: застарілий автопарк, зношене обладнання. Однак, підрозділ нещодавно отримав нову пожежну машину.

Заступник начальника 36 Державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь, Ігор Машковський каже: проблем у частини багато. Одна з них: спецодяг — пожежні засоби особистого захисту. Вся екіпіровка співробітників потребує оновлення, — підкреслив він.

Згорілі минулого року на торф’яниках пожежні рукави оновили. Заробітні плати трохи підвищили. Нині вирішується питання щодо придбання нової пожежної драбини, щоб у разі потреби можна було дістатися до верхніх поверхів багатоповерхівок. Адже у підрозділі — шість доволі зношених спеціальних машин.

Ірпінь — розростається. За нормами, місту необхідна ще одна пожежна частина. Це питання, на жаль, поки ще на розгляді. У процесі інтерв’ю ми подивувалися каскам, старшим за нинішніх рятувальників. Хлопці скаржаться: «Нашу працю ніхто не цінує… Та наше покликання — допомога людям».

мчс_6

Громада Ірпеня повинна бути вдячною безстрашним хлопцям МНС, які заради безпеки містян завжди приходять на допомогу!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.